Hlavní obsah

Kolář má před losem jasno, chce si s Plzní zahrát proti Frankfurtu s Kadlecem

Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň se po vítězném utkání s CSKA Moskva v Lize mistrů rozprchli do všech koutů republiky. Někteří hned odletěli do zahraničí, jiní tráví čas s rodinou. „Momentálně se cítím dobře, je dovolená, takže se po náročném zápase začínám dávat dohromady,“ libuje si Daniel Kolář, autor jedné z branek, která znamenaly postup Viktorie do jarních bojů Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář během utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Článek

Dovolenou si hned na úvod zpestří losem prvního vyřazovacího kola Evropské ligy. Losovat se bude dnes od 13:00.

„Díval jsem se, které týmy můžeme dostat. Já osobně bych si přál Frankfurt s Vencou Kadlecem. Je to tým z bundesligy a necestovalo by se daleko. Samozřejmě že pro českého fanouška by to kvůli Václavu Kadlecovi bylo atraktivní. Na losování se samozřejmě budu dívat," řekl záložník Daniel Kolář pro klubový web.

Bezprostředně po výhře 2:1 nad CSKA a potřebných formalitách se viktoriáni vydali na neformální rozlučku s podzimní fází sezóny do Music Clubu Pantheon.

„Myslím, že se oslava vydařila. Bylo to stylové ukončení půlroku a také rozloučení s trenérem. Přišla mi podobná jako vloni, kdy jsme také měli v kapse postup do jarní fáze Evropské ligy. Samozřejmě, že celé to bylo umocněné tím, že odchází trenér Vrba," srovnává plzeňský záložník. „Sešly se mi gratulace od kamarádů, ale nedělal jsem žádnou další soukromou party, už toho bylo dost," směje se Kolář.

Spolu s Libercem udělali velkou službu

Plzeňská parta přispěla svým dílem do českého koeficientu, ve čtvrtek večer se vítězstvím nad španělským Estorilem přidal také Slovan Liberec. „Sledoval jsem to docela poctivě. Myslím, že my i Liberec jsme dosáhli úspěchu a já doufám, že v sezóně 2015/2016 půjdou z Gambrinus ligy do Ligy mistrů dvě mužstva. Pro celý fotbal je to velká služba," přemýšlí rodák z hlavního města.

„Hrajeme především za klub, ale všichni si také uvědomujeme, že reprezentujeme i celý český fotbal. To se nám, a musím to zaklepat, v posledních letech daří a doufám, že v tom budeme pokračovat," dodává.

Dovolenou už má Daniel naplánovanou. „Ještě jsem nikam nevyrazil, ale mám v plánu hory. Moře mě ani moc neláká. Každý rok jezdím na stejné místo do Krkonoš, takže i letos vyrazíme s přítelkyní tam," prozrazuje fotbalista s přezdívkou Kolda.

Reklama

Související témata: