Hlavní obsah

Newcastle bude proti Sportingu spoléhat na Bowyera i Dyera

V kádru fotbalistů Newcastlu pro čtvrteční úvodní zápas čtvrtfinále Poháru UEFA jsou i Lee Bowyer a Kieron Dyer. Oba hráči se spolu v sobotním zápase s Aston Villou poprali přímo na hřišti, v lize mají trest a Bowyer nebude šest týdnů pobírat plat. Ale proti Sportingu Lisabon zřejmě oba nastoupí v základní sestavě a fanoušci jsou zvědaví, jak je kouč Graeme Souness zklidnil.

Článek

V Anglii je bitka spoluhráčů hitem televizních stanic. Hráči i trenér ale na incident už prý zapomněli a teď pracují na tom, aby se se Sportingem neopakoval sobotní debakl 0:3. "Byl to jednorázový incident. Hráči se zaručili, že se nebude opakovat," řekl Souness. Podobný problém měl kuriózně také soupeř: Sá Pinto a Rui Jorge byli po zápase s Boavistou, v němž naopak triumfovali 4:0, vyloučeni za bitku v tunelu na cestě ze hřiště.

Villarreal doma v Poháru UEFA neinkasuje

O druhý postup do semifinále za sebou se bude snažit Villarreal. Alkmaar nemůže v zápase na jeho hřišti doufat v zázraky: španělský klub za dvě sezóny doma v poháru neinkasoval. Doma udržel čisté konto v jedenáctém zápase v řadě a vyrovnal rekord Celtiku Glasgow z období 1963 až 1966. Nizozemské překvapení sezóny se navíc sbírá z prohry 2:4 s Feyenoordem, po němž tým ztratil další body v pronásledování Eindhovenu.

Parma sice v soutěži triumfovala v letech 1995 a 1999, ale letos od ní fanoušci nic velkého v pohárech nečekali. Tým, který bojuje o holý život v Serii A, se přesto dostal do čtvrtfinále. "Vyhrát Pohár UEFA a zachránit se v lize, to by byl splněný sen," řekl obránce Paolo Cannavaro, který se vrací po dvouzápasovém trestu.

Sionko: Hlavně proti Parmě nedostat gól

Vídeň očekává fotbalový svátek, stadion Ernsta Happela by mohl být ve čtvrtek znovu po delší době vyprodán. Na duel Austrie s Parmou zmizelo v předprodeji už více než 32 000 vstupenek a natěšení fanoušci s napětím čekají, zda se týmu Štěpána Vachouška a Libora Sionka po vyřazení Bilbaa a Zaragozy podaří přejít přes dalšího soupeře z renomované evropské soutěže.

"Hlavně doma neinkasovat, to se proti tak vyspělému celku strašně těžko dohání. I bezbranková remíza by byla dobrá. Když dáme gól či dva, tak to bude samozřejmě vynikající," přál si Sionko v rozhovoru se zpravodajem ČTK.

Vachouška trápily žaludeční potíže

Nad startem pohyblivého křídelního hráče, jenž měl lví podíl na postupu přes oba španělské kluby, však visí otazník. "Mám nějakou lehčí virózu," upřesnil důvod obav. "Ani jsem netrénoval, jen dostával infuze. Snad ale budu moci hrát, i když se možná o tom rozhodne až v den utkání," odhadl Sionko.

Vachouška o víkendu trápily žaludeční potíže, kvůli nimž hráč v sobotu nenastoupil k ligovému utkání proti Tirolu Innsbruck. Už se ale znovu zapojil do přípravy a proti Parmě budou spoluhráči na jeho režisérské schopnosti spoléhat.

Bolf za Auxerre nenastoupí

Třetí český legionář určitě ve čtvrtek nenastoupí. Reného Bolfa vyřadilo svalové zranění a jeho Auxerre se tak na hřišti CSKA Moskva představí se slepenou obranou. Vedle Bolfa jsou zranění Radet i Švýcar Grichting, ze hry je také záložník Benoit Cheyrou.

Program úvodních zápasů čtvrtfinále:
18:30CSKA Moskva - AJ Auxerre
20:30FC Villarreal - AZ Alkmaar
20:45Newcastle United - Sporting Lisabon
20:45Austria Vídeň - AC Parma

Reklama