Hlavní obsah

Věřím, že nás trenér na Alkmaar dobře připraví, říká liberecký Rabušic

Liberec

Fotbalový útočník Michael Rabušic výraznou měrou přispěl k postupu Slovanu Liberec do jarní fáze Evropské ligy. Slastné chvíle z úspěchu v základní skupině s koncem kalendářního roku už pominuly a pod Ještědem už hráči vstoupili do zimní přípravy. „Nikdo nečekal, že se v poháru dostaneme tak daleko. A pokusíme se na mezinárodní scéně vydržet co nejdéle," řekl pro Sport.cz Rabušic.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Útočník Liberce Michael Rabušic se raduje z branky do sítě Estorilu.

Článek

Jak se cítíte při vstupu do nového sportovního roku?

Po triumfu v portugalském Estorilu, kde jsme si pojistili jaro v Evropě, vypukla euforie. Byly to krásné momenty. Už je to ale pryč. Pomalu si na to nikdo už ani nevzpomene. Vnímáme realitu, že jsme už znovu v tempu díky zimní přípravě.

A během ní se vrátíte do portugalského prostředí k hernímu soustředění. Těšíte se na návrat na „místo činu"?

Já jsem byl v prosinci v Portugalsku vůbec poprvé a mám na to dobré vzpomínky (úsměv). Takže jsem rád, že se tam dostanu i podruhé. Ani přesně nevím, kde budeme při soustředění pobývat. Ale očekávám, že najdeme kvalitní terény a teplo, jaké bychom doma v únoru nenašli.

Vzhledem k únorovému startu v Evropské lize bude vaše příprava docela krátká.

Trenér má za úkol připravit nás tak, abychom byli na Alkmaar dobře přichystaní (úsměv). Je natolik zkušený a pracovitý, že mu věřím, že to klapne. Přípravu jsem začali až 6. ledna, jelikož jsme podzimní sezónu končili pozdě. Ale snad jsme dobře natrénovaní, obnovíme síly a budeme v tom pokračovat.

Co soudíte o Alkmaaru?

Je to hratelný soupeř. Nemáme co ztratit. Nikdo asi po těžkém podzimním seriálu nečekal, že se dostaneme v poháru až do jarní části Evropské ligy. V Alkmaaru je hezký stadión. Pojedeme si zápas užít, ale i bojovat o postup. V budoucnu třeba už nebudeme mít možnost proniknout v pohárové Evropě tak daleko.

Přemýšlíte i o nominaci do reprezentace poté, co se jí ujme nový trenér Vrba?

Adeptů je hodně a záleží na trenérovi, koho si vybere. Nikdo z nás neví, jakou má vizi a představu o kádru. Ale ukažte mi ligového hráče, který by nechtěl být v národním týmu? Samozřejmě bych se do něj rád dostal.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen