Hlavní obsah

Češi budou v semifinále Poháru UEFA chybět

V Poháru UEFA si na rozdíl od Ligy mistrů čeští fotbalisté finále nezahrají. Po vyřazení Austrie Vídeň a Auxerre ve čtvrtinále už totiž v soutěži žádný z nich nezbyl. Austria se Sionkem a Vachouškem nezopakovala výtečné výsledky z Bilbaa a Zaragozy a nevstřelila Parmě gól, francouzské Auxerre s René Bolfem zase nedokázalo smazat čtyřgólový náskok CSKA Moskva.

Článek

V nastavení prvního poločasu zápasu Parmy s Austrií měl největší šanci hostující Libor Sionko, ale gólman Bucci jeho trestný kop vytáhl konečky prstů na tyč. Sionko po nemoci v 57. minutě střídal, Štěpán Vachoušek opustil hřiště čtvrt hodiny po něm.

V dresu Auxerre chyběl zraněný René Bolf. A jen z tribuny sledoval, jako se jeho spoluhráči marně snaží smazat čtyřbrankový deficit proti CSKA Moskva. Povedlo se jim to jen z poloviny a ruský klub poprvé v historii postoupil v pohárech do semifinále.

Alkmaar potvrdil dobrou formu

Fotbalisté Alkmaaru vylepšili skvělou sezónu nizozemských klubů v evropských pohárech. Den před nimi se mezi nejlepší čtveřici v Lize mistrů dostal Eindhoven. Alkmaar ještě nikdy doma na evropské scéně neprohrál, ale dnes k tomu měl hodně blízko.

Domácí nastoupili téměř kompletní, avizované zranění jejich hráčů ale nebylo součástí taktiky. Mathijsen vydržel na hřišti sedmnáct minut, než se ozvaly jeho zdravotní potíže, a Opdam šel ze hřiště čtyři minuty po něm. To ale bylo po druhé žluté kartě, po hromadné potyčce byl vyloučen i hostující José Mari.

V té chvíli už domácí vedli Perezovou zásluhou. Hostům se povedlo vyrovnat až v závěru, kdy klapla argentinská souhra Riquelmeho a Figueroy. Villarreal pak potřeboval ještě jeden gól, aby si vynutil alespoň prodloužení. Riquelme ale trefil z přímého kopu jen vnitřní stranu tyče a Armando Sá ze šesti metrů překopl branku.

Famózní obrat Sportingu

Posledními semifinalisty soutěže se stali fotbalisté Sportingu Lisabon, kteří sehráli fantastický zápas proti Newcastlu United. Domácí přitom po dvaceti minutách prohrávali po trefě Dyera a na skóre to bylo už 2:0 pro anglický tým.

Ještě do konce poločasu ale hlavou vyrovnal na 1:1 v odvetě rumunský útočník Marius Niculae a klíčové okamžiky se odehrály mezi 70. a 80. minutou zápasu. V 72. minutě nejprve hostujícího gólmana překonal Sá Pinto, a o šest minut později přidal v té chvíli už postupovou branku Beto. Definitivně pak snahy Newcastlu na zvrat ukončil Rochemback, jenž se trefil v první minutě nastavení.

POHÁR UEFA - čtvrtfinále:
FC Parma - Austria Vídeň 0:0
Rozhodčí: Bennett (Angl.). Diváci: 11.500.
První zápas: 1:1, postoupila Parma.
AJ Auxerre - CSKA Moskva 2:0 (1:0)
Branky: 9. Lachuer, 79. Kalou z pen. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 21.000.
První zápas 0:4, postoupilo CSKA.
AZ Alkmaar - FC Villarreal 1:1 (1:0)
Branky: 8. Perez - 72. Figueroa. Rozhodčí: Rosetti (It.). ČK: 20. Opdam - 21. José Mari. Diváci: 8678.
První zápas 2:1, postoupil Alkmaar.
Sporting Lisabon - Newcastle United 4:1 (1:1)
Branky: 40. Niculae, 72. Sá Pinto, 78. Beto, 90.+1 Rochemback - 20. Dyer. Rozhodčí: Fröjdfeldt (Švéd.). Diváci: 50 000.
První zápas 0:1, postoupil Sporting.
Semifinálové dvojice
Parma - CSKA Moskva
Sporting Lisabon - Alkmaar
První zápasy se hrají 28. dubna, odvety 5. května.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články