Hlavní obsah

Plzeňáci, pozor, i Šachtar je k poražení. V Emirátech podlehl Krasnodaru

Abú Dabí

Tak na ně přece jen došlo. Fotbalisté Šachtaru Doněck teprve v šestém zápase na závěr soustředění ve Spojených arabských emirátech našli přemožitele. Po pěti výhrách nejbližší soupeř Plzně v Evropské lize dnes podlehl ruskému Krasnodaru 0:2. Český reprezentant Tomáš Hübschman nastoupil v rámci hromadného střídání v 60. minutě.

Foto: Sport.cz

Luceskovy pokyny hráčům Šachtaru o přestávce první zprava za trenérem poslouchá také český reprezentant Tomáš Hübschman.

Článek

Náročný program ukrajinské šampióny nakonec přece jen zmohl. V pátek porazili čínský tým Peking Kuo-an 2:0, a hned v sobotu šli na dalšího účastníka Evropské ligy. Krasnodar z ní už vypadl, v nabité skupině skončil třetí za Valencií a Swansea. Na Doněck si ovšem vyšlápl, ještě do přestávky vstřelil dva góly a vedení udržel.

Trenér Mircea Lucescu sestavu Šachtaru zrcadlově obměnil - kdo v pátek střídal, nastoupil v sobotu v základní sestavě. Během zápasu však téměř všechny hráče znovu prostřídal.

„Krasnodar má kvalitní tým, který je ve srovnatelném stadiu přípravy jako my. Bohužel jsme tentokrát nedokázali skórovat. Na únavu se vymlouvat nemůžeme, jsme nachystaní. A rozhodně jsme neodehráli špatný zápas," hodnotil brazilský záložník Ilsinho.

Šachtar má před prvním duelem v Plzni (20. února) ještě nabitý program. Na turnaji v Tel Avivu si zahraje se Zenitem Petrohrad, Metalistem Charkov a CSKA Moskva, tedy týmem, se kterým se v této sezóně v Lize mistrů utkala i Viktoria. Těsně před startem jara se bude Šachtar připravovat na soustředění v turecké Antalyi.

Šachtar Doněck - Kubaň Krasnodar 0:2 (0:2)
Branky: 34. Šipicin, 40. Granqvist.
Sestava Šachtaru: Pjatov - Kobin (46. Ilsinho), Kučer (75. Krivcov), Čigrinskij (60. Rakickij), Ševčuk (70. Ismaili) - Teixeira, Stepaněnko (60. Hübschman) - Douglas Costa (70. Dentinho), Bernard (66. Eduardo), Taison - Luiz Adriano (75. Fred). Trenér Lucescu.

Reklama

Související témata: