Hlavní obsah

Plzeň se vydává znovu na cesty. Za teplem, travnatými hřišti a trojlístkem soupeřů

Plzeň

Doma se jenom otočili. Minulé pondělí se vrátili plzeňští fotbalisté z prvního soustředění v Turecku, absolvovali pár tréninků a přípravný zápas s druholigovým Ústím, ve středu pak vyráží za další přípravou. „Musíme být na nastávající jaro nachystáni hlavně po herní stránce,“ připomínal před cestou na Kypr na klubových stránkách Viktorie Dušan Uhrin, že na ostrově ve Středozemí půjde v duelech s Žalgirisem Vilnius, Levski Sofia a FC Rostov hlavně o ladění formy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Kypru čekají plzeňské fotbalisty - Michala Ďuriše (na snímku vpravo) nevyjímaje - hned tři přípravné zápasy.

Článek

Natěšeni jsou hlavně na parádní počasí a kvalitní terény, které je na Kypru čekají. „Půjde o odlišnou přípravu než v Turecku, protože se zaměříme pouze na herní fázi a taktiku. Určitě nebudeme absolvovat tolik dvoufázových tréninků," plánoval kouč plzeňských fotbalistů Dušan Uhrin. „Letíme ale hlavně za kvalitními terény."

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Se svými svěřenci vyrazí na Afroditin ostrov ve středu ráno z ruzyňského letiště, ovšem s přestupem ve Vídni odkud pak výprava bude pokračovat do Larnaky.

„Žijeme v Čechách, takže jsme na chladnější počasí a přípravu na sněhu a blátě zvyklí, ale je fajn, že letos absolvujeme hned dvě soustředění v teple. Hrát na přírodní trávě je pro organismus i herní návyky lepší," pochvaluje si Marek Hanousek, že na Kypru čekají na plzeňské fotbalisty teploty mezi 15 a 20 stupni Celsia.

Mistrovská Viktoria se během druhého soustředění postupně utká s litevským Žalgirisem Vilnius, bulharským Levski Sofia a ruským Rostovem. „Kvalitní soupeři, kteří nás dokáží dobře prověřit. Pevně věřím, že vychytáme všechny chyby, kterých se budeme dopouštět," přitakával Dušan Uhrin.

„Po soustředění už budeme mít jasno o podobě základní sestavy, ale ze zkušeností vím, že o obsazení jednoho dvou míst v sestavě se stejně rozhoduje až na poslední chvíli."

Plzeňští fotbalisté vstoupí do jara úvodním duelem play off Evropské ligy proti ukrajinskému Šachtaru Doněck už 20. února, hned o víkendu je pak čeká domácí ligová premiéra v Ostravě proti zachraňujícímu se Baníku.

Reklama

Související témata: