Hlavní obsah

Uhrin přinesl nový impuls, ale Plzeň se nezměnila, připomíná před zápasy se Šachtarem Hübschman

Doněck/Praha

Pochopitelně že je středem pozornosti. Jasně že jeho spoluhráči ze Šachtaru předpokládají, že český legionář ve službách Doněcku Tomáš Hübschman má o soupeři jejich týmu v únorovém play off Evropské ligy nejvíc informací. Samozřejmě že i fanoušci chtějí slyšet, co si zkušený český reprezentant myslí o nastávajícím souboji a postupových šancích. „Plzeň ví, že pro ni Šachtar představuje těžkého soupeře. I proto nahlas o postupu nemluví,“ nechal se slyšet Hübschman ve videorozhovoru pro klubové stránky.

Foto: Sport.cz

Český reprezentant Tomáš Hübschman na soustředění Šachtaru Doněck.

Článek
Fotogalerie

Na trenérské lavičce Plzně došlo během zimní přestávky k trenérské výměně. Nakolik si myslíte, že příchod nového kouče Dušana Uhrina ovlivní herní styl a pojetí Viktorie?

Každá výměna trenérů přináší do mužstva nový impuls, takže i příchod Dušana Uhrina jím bude. Ale vzhledem k tomu, že hráčský kádr zůstal de facto stejný a ke změnám v něm nedošlo, nepředpokládám nějakou proměnu či obměnu pojetí či herního stylu.

Informací máte pochopitelně dost, neboť během přípravy si zápasy Plzně prohlížíte a její fotbal studujete, ale přesto - jak byste spoluhráčům Plzeň charakterizoval?

Jako agresivního protivníka, který zvládá presink, dovede kontrolovat míč a když je potřeba, brání a vyráží do protiútoků. I dřív bylo v Čechách běžné, že mužstva solidně bránila a vyrážela do kontrů, jenže trenér Vrba, který nyní vede českou reprezentaci, plzeňskou ofenzivu povýšil.

Bývalý plzeňský kouč udělal vůbec s mužstvem velký pokrok...

Během posledních pěti let se stalo z Plzně skutečně mužstvo, jež je schopné konkurovat dobrým evropským týmům, které mají mnohem vyšší rozpočet a kvalitativně lepší fotbalisty. Hlavně proto, že Viktoria má dobrý kolektiv, v němž hraje jeden za druhého. Plzeňáci každopádně fotbal hrát dovedou, i když samozřejmě mohou těžko atakovat takové protivníky, jaké měli ve skupině Ligy mistrů - tedy mnichovský Bayern či Manchester City.

Narazit v Evropské lize na českého soupeře, to bude určitě i pro vás zajímavý zápas.

A hodně. Už proto, že mnoho plzeňských fotbalistů působí v české reprezentaci, takže jsem se s nimi setkal a znám je.

Lídra Viktorie Horvátha také?

To je moc dobrý člověk, s nímž bývá hodně veselo. Skutečný lídr mužstva na hřišti i mimo něj. A v devětatřiceti také velice zkušený fotbalista, který v minulosti hrával v reprezentaci a působil v řadě evropských klubů. Dokáže číst a dirigovat hru, mý vynikající levou nohu, dovede dávat krátké přihrávky i dlouhé pasy.

Jaké jsou podle soupeřova mínění jeho naděje na postup přes Šachtar do další fáze Evropské ligy?

Šachtar má v Čechách dobré jméno a náš klub tam všichni fotbaloví příznivci znají. Hned po losu tam psali a mluvili o tom, že Viktorii čeká velice dobrý a hlavně těžký soupeř. O postupu Plzně dál se však nemluví, všichni čekají a soustřeďují se jen na naše vzájemné zápasy.

Reklama

Související témata: