Hlavní obsah

Šachtar v generálce na Plzeň porazil Partizan Bělehrad

Antalya

Fotbalisté Šachtaru Doněck zvládli generálku na úvodní zápas vyřazovací fáze Evropské ligy na hřišti Viktorie Plzeň. Ukrajinský šampión na závěr soustředění v Turecku porazil lídra srbské ligy Partizan Bělehrad 1:0 a zakončil zimní přípravu s bilancí dvanácti vítězství a jediné porážky.

Foto: Sport.cz

Rumunský trenér Šachtaru Doněck Mircea Lucescu na ilustračním snímku.

Článek

O výhře Šachtaru rozhodl šest minut před koncem jeden z Brazilců v kádru Douglas Costa. Ukrajinský mistr tak využil přesilovku poté, co byl v 80. minutě vyloučen Volkov.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Rumunský trenér Šachtaru Mircea Lucescu nasadil sestavu, která by se měla podobat základní jedenáctce proti Plzni. Nechyběl v ní český reprezentant Tomáš Hübschman, jenž odehrál na pozici defenzivního záložníka 72 minut.

Úvodní zápas proti Plzni sehraje Šachtar ve Štruncových sadech ve čtvrtek, odveta je na programu o týden později na Ukrajině.

Páteční sestava Šachtaru: Pjatov - Srna (79. Kobin), Kučer, Rakickij (79. Krivcov), Ismaily (64. Ševčuk) - Hübschman (72. Stěpaněnko), Fred (72. Eduardo) - Taison (46. Bernard), Teixeira (72. Dentinho), Douglas Costa - Luiz Adriano (86. Šinder). Trenér: Lucescu.

Reklama

Související témata: