Hlavní obsah

Liberec vyzve ofenzivní náruživce z Alkmaaru. O postupovou šanci se popereme, slibuje Šilhavý

Liberec

Ať naše pohárová pohádka ještě nekončí. S tímto cílem rovnajícím se toužebnému přání vstupují fotbalisté Liberce do vyřazovací části Evropské ligy proti Alkmaaru. Úvodní zápas se hraje u Nisy ve čtvrtek od 19:00 a přímým přenosem ho vysílá Fanda. Podrobnou on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý na tréninku před zápasem Evropské ligy proti Alkmaaru.

Článek
Fotogalerie

Mohou jen překvapit, favority rozhodně nejsou. Těmi ale Liberečtí nebyli ani na podzim, a zimu v pohárové Evropě přežili. „Jdeme do další evropské konfrontace s pokorou. Alkmaar řadím do kategorie Sevilly, Udine či Curychu, s nimiž jsme se už v Evropské lize utkali. Šanci určitě máme - a znovu se o ni popereme," těší se trenér Jaroslav Šilhavý na novou výzvu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Alkmaar je typickým představitelem nizozemské ligy. Všichni hrr do útoku! „U nich chtějí útočit i střední obránci... Všichni hráči mají velké individuální dovednosti a přitom jsou dostatečně rychlí, aby se vraceli. Hráči Alkmaaru mají v mentalitě odhodlanost a zarputilost. Věřím však, že nějaká okénka najdeme v jejich defenzivě. Někdy jdou přece jen až za hranu rizika," líčí Šilhavý, co o soupeři vypozoroval.

Zatímco Alkmaar letos v konsolidované sestavě odehrál již sedm ligových duelů, Slovan čeká ostrý start teprve dnes. A z osvědčené podzimní jedenáctky přišel o Rabušice, Kušníra, Keliče a také zraněného Delarge. „Změn je hodně, navíc nám odešli kluci s vítězným charakterem. Musíme se zase rychle sehrát, o to jde. A proč bychom si ještě nemohli prodloužit naši pohárovou pohádku?" troufá si kapitán Radoslav Kováč.

Sebevědomý je ovšem i soupeř. Alkmaar přiletěl kompletní a chce si zopakovat čtvrtfinále, kam došel před dvěma sezónami. Největší hvězdou AZ je ostřílený trenér Advocaat, který už Evropskou ligu vyhrál v roce 2008 s Petrohradem. „Kouč je pro nás nesmírně důležitý. Díky jeho zkušenostem můžeme dojít daleko. Tuto soutěž už jednou vyhrál, takže ví, jak na to," varuje Slovan americký útočník Aron Jóhansson. „Možná je Liberec stejně silný jako Alkmaar. Naší výhodou je domácí odveta," říká Dick Advocaat diplomaticky.

FC Slovan Liberec - AZ Alkmaar
Zápas začíná dnes v 19:00, rozhodčí Tudor (Rumunsko). Přímý přenos vysílá Fanda, podrobná on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, Pavelka, Rybalka, Frýdek - Budnik.
Alkmaar: Esteban - Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever - Gudelj, Ortiz, Elm - Berghuis, Jóhannsson, Beerens.

Reklama

Související témata: