Hlavní obsah

Liberec - Alkmaar 0:1Liberec dostal od Alkmaaru ránu minutu před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
89. Viergever 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Zdálo se, že bezbranková remíza vyhovuje oběma týmům. Podle toho také premiéra jarní sezóny na českých trávnících dlouho vypadala. Fotbalisté Liberce v prvním utkání vyřazovací části Evropské ligy ovšem minutu před koncem inkasovali a Alkmaaru podlehli 0:1. Odveta se hraje za týden v Nizozemsku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liberecký Jiří Fleišman v utkání Evropské ligy proti Alkmaaru.

Článek
Fotogalerie

Nikdo netušil, v jaké formě se přes zimu silně obměněný Slovan v ostré soutěžní premiéře představí. Úvod byl dlouho oťukávací a Alkmaar rozhodně nenaplňoval pověst týmu ženoucího se všemi hráči do útoku. Liberec jako by se sehrával za pochodu. První vzrušení přišlo v 17. minutě, kdy se Šural pokusil ve vápně zakončit střelou přes hlavu, jeho nůžky však na rozdíl od parády v Estorilu gólem neskončily.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Hosté měli postupně více ze hry. Zatlačili sice Liberec před jeho šestnáctku, šance ovšem v obezřetné šachové partii nepřicházely a ani Beerens si střelou zdálky na Kováře nepřišel. Slovan odpověděl Rybalkovými standardkami, ani z nich nezahřmělo.

Po přestávce zajímavých momentů trochu přibylo, domácí příznivci mohli zatleskat aspoň Budnikově ráně, kterou Esteban vyrazil na roh, nebo Fleišmanově střele. Hru však ani jeden ze soupeřů více otevřít nechtěl, čisté konto bylo na prvním místě...

Alkmaar vystrčil růžky až v 66. minutě, kdy si rychlý Beerens naběhl na zadní tyč, ale ze srážky s Kovářem nic kloudného nevytěžil.

„Byl bych šťastný, kdybychom vyhráli a neinkasovali," přál si trenér Jaroslav Šilhavý. Čím dál více bylo patrné, že jeho nevybroušená jedenáctka musí myslet hlavně na zadní kolečka a čekat na případný brejk. Budnik znovu ostře pálil, ani on skóre neotevřel.

Katastrofa přišla minutu před koncem, kdy Kovář po standardce vyrazil míč jen před sebe a kapitán Viergever vstřelil jediný gól zápasu.

Evropská liga, první vyřazovací kolo:
Liberec - Alkmaar 0:1
Branka: 89. Viergever. Rozhodčí Tudor (Rum.). ŽK: Sackey, Rybalka - Reijnen, Wuytens. Diváci: 6790.
Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey, Rybalka - Šural, Pavelka, Frýdek - Budnik (86. Pimpara).
Alkmaar: Esteban - Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever - Gudelj, Ortiz, Elm - Gudmundsson, Jóhannsson, Beerens.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen