Hlavní obsah

Škoda jediné chyby. A navíc zbytečné, litoval Uhrin, že jeho Plzeň vedení neudržela a Šachtar neporazila

Plzeň

Chtěli víc. Toužili po skalpu Šachtaru, ale i remízu nakonec plzeňští fotbalisté v prvním duelu vyřazovací části Evropské ligy s Doněeckem brali, protože jim ponechává naději pro odvetu příští týden na Ukrajině. „Mohli jsme tam ale jet ve slibnější pozici, teď jsou šance prostě vyrovnané,“ trochu litoval střelec vedoucího gólu Viktorie Stanislav Tecl, že náskok neudrželi a dovolili soupeři promptně vyrovnat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl oslavuje svůj gól na 1:0 v utkání se Šachtarem Doněck.

Článek
Fotogalerie

„Po nepozornosti domácí obrany. I my inkasovali po zaváhání a nepozornosti, takže o nějakých promyšlených akcích a gólech se nedá vůbec hovořit," nazlobilo rumunského kouče na lavičce Doněcku Mircea Lucesca, že jeho celek dovolil Viktorii skórovat.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Není to špatný, ale ani dobrý výsledek," korespondovala s trenérovým názorem i slova českého legionáře ve službách Doněcku Tomáše Hübschmana, když opouštěl stadión.

„Bylo znát, že Plzeň má naši hru dobře nastudovanou. A teď si nás prostuduje určitě ještě důkladněji, což ovšem nic nemění nic na našich plánech. Zajímá nás jen postup," tvrdil Lucescu přesvědčivě.

Kolářova paralela se Schalke

Ten ovšem zajímá i Plzeň. „Připomíná mně to situaci po zápase se Schalke. Také jsme remizovali a v odvetě se rvali o postup. Dokonce i v prodloužení," pátral v paměti Daniel Kolář, když měl hledat paralelu s duelem s ukrajinským mistrem.

„Prostě klasický, opatrný zápas na úvod sezóny, v němž se ani jedno mužstvo nechtělo pouštět do nějaké divočiny," glosoval devadesát čtvrtečních minut. „Po vstřelení vedoucího gólu to prostě chtělo vydržet déle, jenže my nezachytili kolmou přihrávku brazilských útočníků. A přitom jsme se právě na takovéto akce připravovali," litoval Daniel Kolář vyrovnání.

I Stanislava Tecla, jenž se o plzeňské vedení postaral, samozřejmě mrzelo, že Šachtar tak rychle srovnal krok i skóre.

„Horváth rychle rozehrál standardní situaci, Čišovský mně míč hlavou vrátil, prostě paráda," popisoval nejprve svou trefu. „Těžko říci, proč jsme protivníkovi dovolili tak bleskově vyrovnat. Vždyť byla naše jediná větší chyba během utkání."

Uhrina mrzela jediná chyba

Trenér Dušan Uhrin s Teclem souhlasil. „Chyba jediná a úplně zbytečná, protože stoperská dvojice hrála celý zápas výborně. Jenže v té chvíli trochu zaspali," litoval, že se při premiéře na lavičce nedočkal výhry, k níž bylo blízko.

„Měli jsme Šachtar důkladně přečtený, proto škoda, že jsme po vedoucí brance nedotáhli utkání k výhře. Je sice pravdou, že si Doněck vytvořil šance rodící se především z individuálních kvalit jeho hráčů, ale duel jsme měli rozehraný slibně. Kdybychom přidali, mohli jsme ho zvládnout lépe," připomínal, že ve vítězství věřil.

Chválil přitom nejen Horvátha, ale hlavně Hořavu. „Na hřišti patřil k nejlepším, výkonem mě velice potěšil. Tím, jak držel balón, jak se vyrovnal se soupeřem."

Ani po domácí remíze však není naděje na postup ztracena. „Až po odvetě uvidíme, zda je nerozhodný výsledek úspěchem, nebo ztrátou. Bylo by pochopitelně lepší 1:0 vyhrát, protože takto je vše otevřené. Teď je jasné, že musíme v Doněcku vstřelit gól a zvítězit, abychom šli dál," připomínal mladý Uhrin, který má dál v trenérském minisouboji s Lucescem pozitivní bilanci.

Ve třech dosavadních konfrontacích s ním ani jednou neprohrál, takže může živit naději, že v této sérii bude pokračovat i za týden na Ukrajině a třeba s Plzní přes favorizovaného soupeře skutečně dál postoupí.

Reklama

Související témata: