Hlavní obsah

Blbá standardka, lamentoval Frýdek. I přes porážku však dál myslí na postup

Liberec

Měli na dosah výsledek zajišťující slušné vyhlídky do odvety. Jenže přišla předposlední minuta a gól po standardní situaci z kopačky kapitána Nicka Viergevera, který vše změnil. Liberečtí fotbalisté podlehli na stadiónu U Nisy holandskému Alkmaaru 0:1 a jejich šance na účast v osmifinále Evropské ligy se zmenšily. Český zástupce musí za týden v městě ležící nedaleko Severního moře střílet góly a bezpodmínečně vyhrát, jinak se jeho postupové sny rozplynou. "Pořád je to hratelné, budeme se snažit o postup," burcuje záložník Slovanu Martin Frýdek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nick Viergever (vlevo) a Martin Frýdek v zápase Liberec - AZ Alkmaar.

Článek
Fotogalerie

Během celého zápasu jste ofenzivně laděného soupeře pustili do minima šancí, přesto jste nakonec slibnou bezbrankovou remízu do odvety neudrželi. Jak moc vás inkasovaný gól těsně před koncem mrzí?

Dostat s takovým týmem gól v devadesáté minutě mrzí opravdu hodně. Je to škoda. Připravovali jsme se na ně, což bylo vidět. K ničemu jsme je pořádně nepustili, nedostali se do žádné velké příležitosti. Bohužel blbá standardka v závěru...

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Ani vy jste příležitostí směrem dopředu mnoho neměli. Byly to spíš takové pološance a střely z dálky. Čím to podle vás bylo? Soupeř dobře bránil?

Když jste zalezlí v bloku na šestnáctce nebo na vlastní polovině, tak už moc sil dopředu nezbývá. Ale trochu jsme hrozili, něco tam bylo.

Byl velký rozdíl mezi oběma týmy pokud jde o rozehranost?

Asi to trochu znát bylo, ale myslím si, že jsme se s tím poprali velmi dobře. Byl to náš první soutěžní zápas. A vzhledem k tomu, že jsme je pořádně do ničeho nepustili, si myslím, že to nebylo špatný. Věřím, že to bude už jen lepší.

Alkmaar měl častěji míč na svých kopačkách, byl aktivnější. Nebál jste se, že mu jedna akce nakonec vyjde? Nakonec se tak i stalo...

Nebál jsem se, že bychom to nezvládli. Spíš jsem doufal, že bychom mohli utéct, udělat nějaký brejk a vstřelit gól.

Jak moc velké starosti vám dělal na hřišti křídelník Roy Beerens?

Je to hodně šikovný hráč. Bylo to dnes vidět. Připravovali jsme se na něj a podařilo se nám ho uhlídat. Nějaké závary byly, ale naštěstí jsme ho ustrážili.

Smolná porážka v domácím prostředí, jaké naděje teď vidíte do odvety?

Matematika je jasná, musíme vyhrát. Uděláme vše proto, aby jsme to dokázali. Určitě tam nepojedeme odevzdaní. Pořád je to hratelné, porážka 0:1 není zas tak hrozný výsledek. Budeme se snažit postoupit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články