Hlavní obsah

Český legionář Hübschman nevidí důvod, proč by se odveta s Plzní neměla hrát u nich v Doněcku

Plzeň

Nevidí důvod, proč by se po čtvrteční plzeňské remíza nemohla hrát odveta druhého kola Evropské ligy za týden u nich v Donbas Areně vybudované pro evropský šampionát před dvěma lety. Ostatně, i fotbalisté Oděsy a Dněpropetrovsku nastoupili k pohárovým dulům před svými diváky. „Když jsme v úterý z Doněcku odlétali, nic se tam nedělo,“ reagoval český legionář ve službách Šachtaru Tomáš Hübschman na úvahy, že by druhé střetnutí mohla UEFA přeložit na jiné místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman ze Šachtaru Doněck během utkánív Plzni.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem sice všichni hráči Šachtaru, trenéra Mircea Lucesca nevyjímaje, unissono tvrdili, že současné dění na Ukrajině mají v hlavách, ale že k střetnutí s Plzní přistoupí jako profesionálové, neboť chtějí udělat radost svým fanouškům, po naplnění devadesáti minut a remíze 1:1 zase až tak spokojeni nebyli.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Přijatelný výsledek. Ani dobrý, protože jsme mohli vyhrát, ale ani špatný. Nejsme úplně zklamaní, neboť šance jsme si v průběhu střetnutí vytvářeli a měli jsme jich dost, jenže jsme je nezužitkovali, sami jsme naopak při jedné z plzeňských standardních situací zaspali," glosoval zkušený český reprezentant Tomáš Hübschman čtvrteční duel.

Plzeň je nepřekvapila, prostě zaspali

Ono zaváhání při vedoucí trefě Tecla však podle něho nešlo na vrub překvapivého signálu, který domácí pod novým trenérem Uhrinem nacvičili.

„Byli jsme na Plzeň dobře připraveni, trenér měl informací dost a dost, takže jsme věděli, jak budou domácí hrát a co od nich máme čekat. Ode mne třeba žádný postřeh nebo snad poznatek ani nechtěl. Ostatně, během zápasu se potvrdilo, že máme soupeře nastudovaného. Jen s vypracovanými příležitostmi jsme měli naložit lépe," připomínal Hübschman, jenž hraje v Doněcku už deset let a rumunský kouč Lucescu ho pro jeho zkušenosti, přehled a fotbalovou inteligenci považuje za klíčového muže sestavy.

Hübschman to ostatně potvrzoval. Nejenže odváděl spoustu černé práce uprostřed hřiště a při výpomoci v defenzivě, jak je ostatně zvyklý v klubu i české reprezentaci, ale zapojoval se i do útočení. Hlavně při standardních situacích se objevil několikrát před Kozáčikovou bránou...

„To je styl, který praktikujeme a při němž i já nabíhám dopředu. Hlavně v první půli se mně nabídlo několik slibných momentů, jichž jsem ovšem měl využít lépe."

Doma hrála Oděsa i Dněpropetrovsk

Nakonec si Hübschmanův Šachtar odvezl z Plzně remízu 1:1, která mu dává hlavně díky góly vstřelenému na cizím hřišti v pohárové matematice větší naděje na postup do další fáze Evropské ligy. A to i přesto, že nejen ukrajinští hráči v barvách Doněcku, ale i legionáři mysleli a myslí na to, co se v těchto dnech na Ukrajině děje.

„Neubráníte se tomu. I když jsme se chtěli plně koncentrovat na fotbal, každý sleduje tamní dění a bavíme se o něm. A nic na tom nemění, že v Doněcku panuje klid a nic se tam zatím neděje," loučil se před dnešním návratem na Ukrajinu český legionář s Plzní s přesvědčením, že za týden se bude hrát odveta u nich v Donbas Areně.

Ostatně, z ukrajinských celků, které zasáhly ve čtvrtek do vyřazovací části Evropské ligy, muselo jen Dynamo Kyjev hrát s Valencií v azylu na Kypru. Dněpropetrovsk nastoupil proti Tottenhamu doma, Černomorec Oděsa proti Lyonu rovněž.

Reklama

Související témata: