Hlavní obsah

Liberečtí obranu Alkmaaru moc nezlobili. Kvalitu dopředu jsme neměli, posteskl si záložník Pavelka

Liberec

Po celý zápas do puntíku dodržovali stanovenou taktiku, s níž slavili úspěch v podzimních pohárových bojích. Nepouštěli ofenzivní celek Alkmaaru do vyložených šancí, přesto slibný bezbrankový výsledek do odvety liberečtí fotbalisté nakonec neudrželi. "Gól ke konci zápasu je velká škoda," litoval záložník David Pavelka, který si uvědomuje, že se šance na start v osmifinále Evropské ligy pro Severočechy trochu vzdálila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník David Pavelka (vpravo) v souboji s útočníkem Alkmaaru Jóhannem Gudmundssonem.

Článek
Fotogalerie

Slovan se v úvodním zápase vyřazovací části zaměřil na důslednou defenzivu. V utkání spoléhal na rychlé protiútoky a hrozil hlavně ze standardních situací. Kýžené branky se ale nedočkal.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

"Škoda, že se nám dneska nedařily brejky jako na podzim, protože kdybychom nějaký zvládli líp, tak jsme mohli třeba i vést. Čekali jsme, že budou mít větší okénka do defenzivy. My jsme ale tu kvalitu dopředu dneska neměli," připustil Pavelka.

Holandský celek byl sice během celého střetnutí aktivnější, měl častěji míč na svých kopačkách, na soustředěnou obranu Severočechů ale marně hledal recept. "Je to pro nás velké zklamání. K ničemu jsme je nepustili," posteskl si středopolař Slovanu.

Pokusíme se o malý zázrak, slibuje Coufal

Rozhodující moment utkání se zrodil v 89. minutě, kdy domácí nezvládli standardní situaci a kapitán hostů Viergever nemilosrdně trestal.

"Neodkopli jsme dobře míč. Sergej Rybalka dobře zabojoval ve středu pole. Já si myslím, že to od něj možná faul ani nebyl, že vypíchl čistě balón. Po přímém volném kopu přišel nakopnutý míč z půlky hřiště. Bohužel jsme to neuhlídali, poodráželo se to tam. Dostali jsme hloupý gól," smutnil zadák Vladimír Coufal, který pro jarní část sezóny nahradí na pravém kraji obrany Ondřeje Kušníra, jenž na konci ledna zamířil do Kazachstánu.

Tým ofenzivně laděného Alkmaaru vedený slavným koučem Dickem Advocaatem ho zaujal. "Jsou to rychlí a techničtí hráči. Mají asi šest cizinců v základu, ti si ale zvykli na nizozemský kombinační fotbal. Jsou hrozně rychlí ve hře jeden na jednoho, mají rychlé kraje. Nenakopávají moc míče, presují. Dobrý soupeř. Já bych řekl, že Alkmaar je takové možná trochu horší Udine, nebo Sevilla. Ale rozhodně bych nesnižoval jeho kvality," poznamenal.

Kostky jsou nyní pro Liberecké vrženy jasně. Za týden na AFAS Stadionu musejí zvítězit, jinak na osmifinále Evropské ligy mohou zapomenout. V Alkmaaru se pokusíme o malý zázrak. Budeme hrát víc dopředu, nesmíme se bát," uzavřel Coufal.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen