Hlavní obsah

Plzeňské komplikace před cestou na Ukrajinu - chybět bude nejen Limberský, ale i zraněný Kozáčik

Plzeň

Nepříjemná komplikace potkala plzeňské fotbalisty před odvetou 2. kola Evropské ligy, která je čeká ve čtvrtek od 19 hodin v ukrajinském Doněcku. V nedělním ligovém duelu v Ostravě se totiž zranila brankářská jednička mistrovského celku Matúš Kozáčik a s mužstvem na Ukrajinu nepoletí. Mezi tyče se tak bude muset v duelu se Šachtarem postavit Petr Bolek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik si poranil úpon břišního svalu a na Ukrajinu k odvetě nepoletí.

Článek

Už po prvním střetnutí, které skončilo ve čtvrtek remízou 1:1, věděl nový kouč plzeňské Viktorie Dušan Uhrin, že se bude muset v Doněcku obejít bez reprezentanta Davida Limberského. Ten totiž spatřil další žlutou kartu a musí nuceně absentovat.

„Samozřejmě že jde o citelnou ztrátu, protože Limberský je zkušeným fotbalistou. Až ovšem odveta ukáže, jak moc bude chybět," přiznával plzeňský kouč Dušan Uhrin.

Teď musí oželet dalšího hráče základní jedenáctky, kterou chystal na jaro a pohárovou konfrontaci Evropské ligy se Šachtarem. Gólmana Kozáčika nepustí na hřiště v Doněcku zranění...

„Matúš si při srážce s protihráčem poranil úpon břišního svalu, odhadovaná doba léčení je zhruba dva týdny. V pozici jedničky tak na Ukrajinu odcestuje Petr Bolek, záda mu budou krýt Roman Pavlík a mladý Jakub Šiman z juniorského týmu," potvrdil tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

.

Reklama