Hlavní obsah

Kováč doufá, že v Alkmaaru ještě neodkope poslední pohárový zápas za Liberec

Alkmaar

Smlouvu se Spartou má v kapse, v létě se vrací na Letnou. Do té doby si však ještě Radoslav Kováč (34) chce užít své druhé a poslední jaro v Liberci. A pohárové měření v Evropské lize s Alkmaarem patří k jeho hlavním bodům. „Zkusíme na ně zadupat a dát brzy gól, ať naše pohárová pohádka ještě nekončí,“ přeje si kapitán fotbalistů Slovanu před večerní odvetou na hřišti AZ, v níž liberecký tým musí dohánět ztrátu po domácí porážce 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký obránce Radoslav Kováč.

Článek
Fotogalerie

Trénink Liberce před odvetou v Alkmaaru

Nastoupíte k odvetě ve složité pozici. Může to být váš pohárový zápas za Liberec.

Stát se to může, ale rozhodně si to nepřeju. Zkusíme ještě překvapit, abychom si naši pohárovou pohádku prodloužili. Uděláme pro to vše.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Jaký je ideální scénář?

Hned od začátku hru otevírat nebudeme, až podle vývoje. Můžeme třeba dát gól ze standardky, nebo se urvat z brejku. Nervózní by teď měli být spíš oni, my už nemáme co ztratit.

Ale vždyť byste ztratili Evropskou ligu...

Zažili jsme od podzimu krásné věci. Postoupili do skupiny, pak ze skupiny. Je to pro nás krásný úspěch a zkusíme si to ještě prodloužit. Ale ať to dopadne, jak chce, jsem na kluky hrdý za to, jak půlrok odmakali. Udělali jsme kus práce pro český fotbal, zvedli koeficient. Mladí se ukázali světu. Nebýt Evropské ligy, takový Rabušic by teď sotva byl v Itálii...

Věříte v zázrak také vzhledem k tomu, že Alkmaar momentálně rozhodně nezáří?

Myslím, že v našich silách postup stále je. Favoritem jsou určitě domácí, což nás může hodit do výhody. Pokud jde o Alkmaar, kvalitní samozřejmě je, ale určitě není silnější než Udine nebo Sevilla. Přirovnal bych je k Curychu nebo Freiburgu. AZ má mladé kluky, tak na ně zkusíme zadupat a dát brzy gól.

Oba vaše jarní zápasy měly shodný rys - s Alkmaarem i Mladou Boleslaví jste inkasovali v posledních vteřinách. Už jste se z těchto ran vzpamatovali?

Mrzí nás to hodně, v obou zápasech nás potopily standardky. Je na mně, abychom při nich nebyli tolik zalezlí.

Venku se vám v Evropské lize zatím dařilo víc než doma. To je před odvetou povzbudivé, ne?

Určitě. Zase si zápas venku můžeme užít, bude tady parádní atmosféra. Hned se pak hraje líp, už se těšíme.

Odveta úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy AZ Alkmaar - Slovan Liberec se hraje večer od 21:05, přímý přenos vysílá Fanda, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: