Hlavní obsah

Trochu zázrak, kam jsme až v Evropě došli, žasne hrdý liberecký kapitán Kováč

Alkmaar

Nakonec jen jeden gól fotbalistům Liberce chyběl, aby stejně jako Plzeň postoupili do osmifinále Evropské ligy. „Odvedli jsme velmi dobrý výkon, nemáme se za co stydět. Když jsme si to trochu osahali, vlítli jsme na ně - a domácí se báli o postup až do konce. My jsme si ho prohráli dvěma standardkami,“ zhodnotil remízu 1:1 v Alkmaaru kapitán mužstva Radoslav Kováč. Hlavně domácí porážka 0:1 Slovanu uškodila.

Foto: Patrick Post, ČTK/AP

Zklamání ve tvářích fotbalistů Slovanu Liberec. Zleva záložník Marek Jarolím, obránce Vladimír Coufal, kapitán Radoslav Kováč a brankář Lukáš Hroššo. Zcela vpravo je vedoucí mužstva Jiří Neuman.

Článek

V závěru odvety jste měli kopat penaltu, že?

Já situaci neviděl, ale kluci říkají, že ruka byla. Stejně jako v prvním domácím zápase...

Postupu jste tedy nakonec byli blíž, než jste vůbec doufali.

Je to tak. Zase se ukázalo, že jsme na Alkmaar měli. Problém byl, že jsme k prvnímu zápasu nastupovali rovnou z přípravy, zatímco soupeř měl za sebou již sedm ligových zápasů. Vyčítali nám, že jsme doma začali připosraní, ale to je nesmysl. A kdybychom v Liberci udrželi remízu 0:0, tak jsme postoupili!

Po přestávce odvety jako by přišel na hřiště jiný Slovan. Nebezpečnější, odvážnější. Co se dělo v kabině?

Řekli jsme, že nás nejspíš čeká posledních 50 minut v Evropě, takže už není na co čekat a necháme tam všechno. To se povedlo.

Jaké je vaše hodnocení celé pohárové cesty?

Bylo to úžasné, jsem na tým hrdý. Přes zimu se hodně obměnil, ale v Alkmaaru zase ukázal, že je dál silný. Teď musíme honit body také v lize, abychom mohli konkurovat a hrát o třetí místo. Bude to těžké.

Na které okamžiky z tažení Evropou budete nejvíc vzpomínat?

Nejspíš na vyřazení Udine. A pak taky na postup ze skupiny v Estorilu. Už jsme byli na konci podzimu mrtví, ale po dvanácti dnech pauzy jsme se ještě dokázali na poslední utkání připravit a vyždímat se.

V čem bylo pohárové kouzlo Slovanu?

Určitě v partě, semkli jsme se. Nemáme dostatečně široký kádr na dvě soutěže, z tohoto pohledu je trochu zázrak, kam jsme až v Evropě došli. Přes zimu odešli Rabušic, Kelič a Kušnír, všichni tři patřili k ose mužstva. Je to složité, ale jak říkám, půlrok v pohárech byl fantastický.

Reklama

Související témata: