Hlavní obsah

Ve Francii nás čeká jiná soutěž. Podáme jiný výkon než proti Spartě, věří plzeňský Horváth

Lyon

Na rozdíl od dnes už plzeňského extrenéra Pavla Vrby ho nový kouč Dušan Uhrin nešetří ani trochu. Kapitán fotbalistů Viktorie Pavel Horváth nastupuje na jaře pravidelně v lize i na evropské pohárové scéně, takže jedno utkání střídá druhé. Čtvrteční osmifinálové střetnutí Evropské ligy v Lyonu nebude výjimkou, i do něho povede osmatřicetiletý středopolař svůj tým s páskou na rukávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth už má před Lyonem zase dobrou náladu.

Článek

Každé tři, čtyři dny zápas, to musí dát pořádně zabrat. Jak se vůbec před duelem v Lyonu cítíte na duši a hlavně na těle?

O duši nejde, ale tělo zátěž pochopitelně pociťuje. V pondělí po zápase se Spartou jsem rozhodně v ideálním rozpoložení nebyl, ale každý den pomůže. A maséři a fyzioterapeuti také.

Takže prohra se Spartou a ztráta mistrovských nadějí vaši duši nijak nepoznamenala?

Řekli jsme si k zápasu na Letné své. Teď nás ve Francii čeká jiná soutěž a věřím, že podáme i jiný výkon než proti Spartě.

Po postupu přes Šachtar jste ještě na Ukrajině tvrdil, že se vám nezdá Lyon v ofenzivě tak silný jako Doněck. Nezměnilo sledování videa váš názor?

Nebudu tvrdit, že Lyon je slabší nebo snad silnější než Doněck. Pár sestřihů jsme viděli a Francouzi rozhodně špatní nejsou, i když takovou sílu v ofenzivě jako Šachtar těžící ze své brazilské legie nemají. Ale útočně ladění jsou, organizovaně také hrají, takže bude potřeba, abychom hodně dobře bránili. Jejich dva útočníci, oba krajní záložníci i obránci se do ofenzivy hodně zapojují.

Ale suma sumarum - přece jen by mělo jít o hratelnějšího protivníka, přes kterého by se do čtvrtfinále postoupit mohlo?

Pro nás je podstatné, že se s Lyonem střetneme ve dvou zápasech a až jejich resumé rozhodne o postupujícím. V letošní sezóně jsme hráli vesměs v opačném gardu než v minulosti a začínali doma, ale ani to nás nezastavilo. Je tudíž jedno, kde pohárovou konfrontaci začínáme. Podstatné bude, abychom obě utkání odehráli s maximální koncentrací.

A dostali se mezi posledních osm celků Evropské ligy...

Hlavně půjde o to vytvořit si ve čtvrtek večer takovou pozici, abychom mohli v domácí odvetě o postup hrát.

Jak skončí úvodní osmifinálový duel Evropské ligy mezi Lyonem a Plzní?
Zvítězí domácí Olympique
22,6 %
Zápas skončí remízou
26,9 %
Vyhraje Viktoria
50,5 %
Celkem hlasovalo 10135 čtenářů.

Reklama

Související témata: