Hlavní obsah

Vystřízlivění plzeňského útočníka Tecla: Sílu a kvality Lyonu jsme asi nedocenili

Lyon

Zatímco jeho spoluhráči opouštěli stadión v Lyonu zadním vchodem, aby po vysoké prohře okamžitě zmizeli v autokaru, on před kamery a mikrofony předstoupil. A to přesto, že mu mohli ostatní vyčítat, že kdyby v první půli proměnil alespoň jednu ze dvou víc než slibných příležitostí, do nichž se dostal, mohla se první osmifinálová partie Evropské ligy třeba vyvíjet a hlavně dopadnout jinak. „Měl jsem je vyřešit jinak a alespoň jeden gól dát,“ uznával plzeňský útočník Stanislav Tecl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný plzeňský útočník Stanislav Tecl po neproměněné šanci v duelu s Lyonem.

Článek
Fotogalerie

Asi nejslibnější byla situace, kdy sudí přehlédl faul na domácího stopera Biševace a vy jste postupoval sám na gólmana...

Skutečně stačilo trefit bránu, protože gólman hodně vyběhl a já šel proti němu. Jenže jsem střílel vedle.

I tak jste po prvním poločase drželi nerozhodný výsledek, který by vám dával naději pro odvetu. Čím to, že jste po změně stran úplně odešli?

Odešli jsme až po třetí inkasované brance, protože do té doby jsme se pokoušeli přidat druhý gól a naději si uchovat. Oni nás ovšem potrestali z brejku, přidali třetí a čtvrtou branku a pak už hru kontrolovali. Téměř nám nepůjčovali míč.

Nebyl zmiňovaný obrat způsoben i tím, že jste dali rychlý vedoucí gól, měli i další šance a byli přesvědčeni, že jste schopni Lyon porazit?

V našem rychlém vedoucím gólu to nebylo, problém nastal v tom, že jsme dovolili Lyonu poměrně brzy stav srovnat. Sice trochu šťastnou trefou, ale i tak. První poločas nebyl v našem podání špatný, ten druhý jsme ale vůbec nezvládli.

Mluvíte o štěstí. Opravdu to bylo jen o něm?

V Doněcku v předchozím kole Evropské ligy jsme ho měli fůru, v Lyonu nám trochu chybělo.

Možná proto, že Lyon byl nakonec silnějším soupeřem, než zmiňovaný Šachtar...

Šachtar byl lepší, ale netáhl za jeden provaz, hrál daleko víc individuálně. I proto jsme zklamaní, protože po prvním poločase v Lyonu jsme si zasloužili lepší výsledek.

Místo něho přišel v rozpětí čtyř dnů další tvrdý direkt. Jak těžké bude se z něho otřepat?

Nahrnulo se toho na nás opravdu nějak moc. Nejdřív Sparta, teď Lyon... Už ale nemáme co ztratit, takže se musíme oklepat, protože v neděli už zase hrajeme.

A za týden váš čeká odveta s Lyonem, v níž jsou vaše šance mizivé...

Bude hodně těžká, neboť Lyon hrál opravdu dobře. Čekali jsme sice, že to bude kvalitní soupeř, ale jeho sílu jsme až tak nedocenili. Možná i proto nás už všichni viděli ve čtvrtfinále. Doma se s ním ale musíme poprat a alespoň v odvetě nad ním zkusit vyhrát.

Postoupí Viktoria Plzeň přes Olympique Lyon do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
30 %
Ne
70 %
Celkem hlasovalo 24648 čtenářů.

Reklama

Související témata: