Hlavní obsah

Za takovou naivitu nás potrestá každý, varoval Procházka po výprasku v Lyonu

Lyon

Výmluvy nehledal. A výkon, který v první osmifinálové partii Evropské ligy ocenil francouzský Lyon čtyřbrankovým výpraskem, už plzeňský stoper Václav Procházka teprve neomlouval. A aby se snad odvolával na štěstí, které si v přechozím pohárovém kole vybral jeho tým na Ukrajině měrou vrchovatou? „My mu nešli naproti, takže jsme ho ani mít nemohli,“ uznával.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní hráči Viktorie Plzeň děkují fanouškům. Zprava Michal Ďuriš, Pavel Horváth, Václav Procházka.

Článek
Fotogalerie

Nedostatek štěstí, na které se odvolávali někteří vaši spoluhráči, se za vysokou prohrou neskrývá, proč vás tedy Lyon po přestávce tak rozebral a rozstřílel?

Protože jsme hráli naivně a bez důrazu a to nás pak potrestá každý. Přesvědčili jsme se o tom i na Spartě a teď ve Francii znovu.

Nebylo to i tím, že domácí trenér nepostavil bijce Gomise a namísto něho dal přednost dalšímu rychlému, běhavému útočníkovi?

V tom příčina nebyla, byli jsme připraveni na obě varianty.

Takže jste se nechali strhnout hrou a hlavně pak rychlým vedením?

V tom bude ten pravý důvod, protože jinak si to to nedovedu vysvětlit. Jiné zápasy jsme dokázali odehrát takticky dobře, nepočínali si tak naivně, a když jsme vedli, čekali jsme na další šance. Teď jsme hru otevřeli, soupeř nás dobře prokombinoval a skoro všechny šance využil.

Přitom střetnutí začalo hodně slibně...

Vedli jsme, měli zápas dobře rozehraný, mohli jsme přidat další branku, jenže šance jsme neproměnili. Škoda, pak by možná utkání opravdu vypadalo jinak. O přestávce bychom se určitě srovnali.

Jenže po ní jste dostali dvě branky v rychlém sledu a pak už to byl jeden velký zmatek...

Když jsme prohrávali o dva góly, snažili jsme se dát gól, abychom měli šanci v odvetě. Jenže to byla naše hra hodně rozháraná. Navíc jsme dostali další gól a naděje do odvety jsou hodně mizivé.

S přibývajícími minutami se nabízelo srovnání se zápasem, který jste v Lize mistrů sehráli s Manchesterem City. Také slibný úvod a nakonec prohra...

Manchester byl kvalitnějším celkem než Lyon. Teď nás prohra mrzí víc, protože jsme měli šanci na lepší výsledek.

V neděli jste prohráli ligový duel na Spartě, teď pro změnu pohárové utkání v Lyonu. Jak moc tyto nezdary mužstvem zamávají?

Přišly dvě prohry po sobě, o víkendu ale hrajeme další důležitý ligový zápas a musíme se z momentální situace dostat sami. Vyhrát proti Slovácku a zvednout se. Fotbal jsme určitě nezapomněli...

Postoupí Viktoria Plzeň přes Olympique Lyon do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
30 %
Ne
70 %
Celkem hlasovalo 24648 čtenářů.

Reklama

Související témata: