Hlavní obsah

Francouzská média překvapil hladký triumf Lyonu nad Plzní

Paříž

Francouzská média před čtvrtečním úvodním utkáním osmifinále Evropské ligy mluvila o plzeňských fotbalistech s velkým respektem, proto neskrývala po zápase překvapení nad nečekaně vysokou výhrou Lyonu 4:1. Ocenila hlavně to, jak Olympique dokázal zareagovat za brzy inkasovaný gól. Souboj ale ještě nepovažují před odvetou na západě Čech za rozhodnutý, Viktoria prý neukázala, čeho je schopná.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Útočník Lyonu Alexandre Lacazette se raduje z gólu proti Plzni.

Článek

"Plzeň jako by se v úvodu nesla na vlně z předchozího kola proti Šachtaru Doněck. Kovaříkův centr proměnil Hořava a nejlepší obrana soutěže, která před osmifinále dostala jen tři branky, už po dvou minutách inkasovala. Ale ani na chvíli nešlo o Lyonu pochybovat," napsal sportovní deník L'Equipe.

"Předvedl devadesátiminutový festival na stadiónu Gerland, omámen vůní Evropy, o kterou stále usiluje i pro příští sezónu," připomněl list, že Lyon je ve francouzské lize pátý a čeká ho velký boj o postup do pohárů. "Olympique ukázal svůj potenciál a hlavně - udělal velký krok ke čtvrtfinále," dodal L'Equipe.

Lyon vystřihl nečekané překvapení

Také Le Monde se rozplývá nad vysokým vítězstvím a výkonem, který prý dal vzpomenout na slavné bitvy v Lize mistrů z minulých let. "Plzeň přijela se skalpem silného Šachtaru, ale Lyon vystřihl až nečekaně nádherné a intenzivní představení," uvedl list.

Deník Le Figaro vyzdvihl, že Lyon bez několika zraněných opor přistoupil k utkání na sto procent. "Vzhledem k tomu, že ho o víkendu čeká souboj s Monakem, mohli jsme přemítat, jestli bude zcela soustředěný na zápas s Plzní. A teď můžeme napsat, že naprosto. I bez několika zraněných opor nad Plzní dominoval," uvedl Le Figaro.

"Sice rychle inkasoval, ale černou můru rychle zaplašil. A ve stejném, možná ještě vyšším tempu pokračoval po přestávce," ocenil list tři góly v druhé půli, jimiž Olympique rozhodl.

Deníky se shodly, že Lyon nakročil do čtvrtfinále, téměř jednotně ale upozorňují, že rozhodnuto ještě není. "Je to velký krok k postupu. Pokud by Lyon v odvetě neskóroval, potřebuje Viktoria vyhrát 3:0. Ale tým Rémiho Gardea v minulosti ukázal, že umí solidně bránit a je také schopný venku skórovat," uvedl Le Monde. "Do Česka nemusí odjíždět s obavami, hotovo ale ještě není," doplnil L'Equipe.

Postoupí Viktoria Plzeň přes Olympique Lyon do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
30 %
Ne
70 %
Celkem hlasovalo 24648 čtenářů.

Reklama

Související témata: