Hlavní obsah

Válka mezi lavičkami. Kouč Benfiky se posmíval trenérovi Tottenhamu. Ubohost! zní z Londýna

Londýn

Ruce si nepodali. A ještě se obrazně řečeno na rozloučenou pořádně poplivali. Trenér fotbalistů Tottenhamu Tim Sherwood a jeho protějšek z Benfiky Jorge Jesus na sebe po společném představení u laviček během utkání Evropské ligy nebudou vzpomínat v nejlepším.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Jorge Jesus (vlevo) z Benfiky a jeho protějšek z Tottenhamu Tim Sherwood při utkání Evropské ligy.

Článek

Sherwood se navíc musel smířit s prohrou 1:3, která nenabízí vábné postupové vyhlídky pro odvetu. A kdo ví, co se mezi těmito dvěma ještě strhne.

„Benfica hrála dobře, je to tým na úrovni. Ale to samé bohužel nelze říct o jejím trenérovi," řekl podle BBC Sherwood. Hlavní důvod sváru: po třetím gólu lisabonského celku se Jesus kolegovi prý neskrývaně vysmíval. A tak mu Sherwood po utkání nepodal ruku.

Jak se to všechno seběhlo? Jesus vskutku v jednu chvíli poblíž Sherwooda mával rukou se třemi vztyčenými prsty. Domácí kouč to bral jako jeho týmu adresovaný posměšek. "Ubohost!" zlobil se a zařekl se, že s protějškem nepromluví.

Podle Jesuse nešlo o výsměch, ale vysvětlováním ještě spíše přilil olej do ohně. Volal prý na obránce Luisaa. "Říkal jsem: číslo tři, Luisao, číslo tři," tvrdil trenér. Vyznělo to podivně. Brazilec má totiž na dresu čtyřku...

Mezi Sherwoodem a Portugalcem to neklapalo už vlastně od výkopu. "Po dvou minutách si stěžoval čtvrtému rozhodčímu, že narušuji jeho vyhrazený prostor před lavičkou," pravil kouč Tottenhamu.

"Lavičky jsou tu blíž u sebe než u nás," podotkl pouze Jesus a mohl vyhlížet čtvrtfinále, zatímco Sherwood, který v prosinci nahradil Andrého Villase-Boase, cestu pohárovou Evropou zřejmě skončí. "Možná to nakonec bylo příliš kruté, ale musíme přiznat, že soupeř byl prostě o třídu lepší," prohlásil.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen