Hlavní obsah

Soupeř vyskočil a běhal jako laňka, hájil se Suchý po vyloučení. Za postup děkoval spoluhráčům

Praha/Basilej

Když dostal v deváté minutě odvety osmifinále Evropské ligy v Salcburku červenou kartu, byl obránce Marek Suchý smířený s tím, že odsoudil Basilej k vyřazení. Nakonec ale pětadvacetiletý český fotbalista mohl ve čtvrtek slavit, protože jeho spoluhráči i v oslabe

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Marek Suchý odvetu osmifinále Evropské ligy se Salcburkem nedohrál.

Článek

"Díval jsem se na zbytek zápasu v kabině v televizi, a když jsme dostali gól, tak mi nebylo dobře, protože jsem si říkal, že jsem to klukům zkazil," řekl Suchý. "Po přestávce ale hráli fantasticky, dali dva góly po standardkách a po tom druhém byl soupeř v takovém šoku, že se na nic nezmohl," dodal.

Za to, že zápas po jeho vyloučení zvládli, Suchý spoluhráčům poděkoval. "Jsem sice pořád trochu naštvaný z toho vyloučení, ale takového postupu si člověk mnohem víc váží. A je až neuvěřitelné, jak rozdílné pocity můžete zažít během devadesáti minut," uvedl reprezentační stoper.

Suchý je i několik hodin po zápase přesvědčený, že za zákrok na Alana na polovině hřiště měl dostat jen žlutou kartu. "Chtěl jsem jednou nohou vystihnout přihrávku a druhou jsem ho podkopl. Ale nešel jsem tam podrážkou a nebylo to nijak zákeřné," řekl.

"Ani jsem soupeře pořádně netrefil a hned sám vstal a běhal jak laňka. Možná, že to i trochu přihrál, protože ve zbytku zápasu tam předvedl několik hereckých kousků," přidal Suchý. "Taky prezident klubu i trenér mi říkali, že to bylo hodně přísné vyloučení," dodal.

"Myslel jsem, že dostanu jen žlutou, protože rozhodčí sáhl do náprsní kapsy a červené většinou nosí v zadní kapse trenek. Takže když mi ukázal červenou, šokovalo mě to," uvedl Suchý, kterého teď čeká minimálně jednozápasový trest, kvůli němuž zmešká první čtvrtfinále s Valencií.

"Nejsilnější možný soupeř byl asi Juventus, ale právě ten jsem si spolu s Lyonem přál, protože proti ostatním jsem už v pohárech hrál se Slavií a Spartakem Moskva," prohlásil. "Já teď ale hlavně doufám, že dostanu jen obvyklou jednozápasovou stopku, abych mohl nastoupit alespoň v odvetě," řekl.

Disciplinární dohru bude mít zápas nejen pro Suchého, ale i pro Basilej. V první půli totiž muselo být utkání kvůli řádění hostujících fanoušků na deset minut přerušeno a UEFA začala švýcarský klub kvůli incidentu vyšetřovat.

Reklama

Související témata: