Hlavní obsah

Lyon - Juventus 0:1Lyon podlehl Juventusu. Basilej má nakročeno do semifinále Evropské ligy

Lyon

Fotbalistům Lyonu, kteří vyřadili v Evropské lize Viktorii Plzeň, se úvodní čtvrtfinálový duel výsledkově nevydařil. Před vlastními diváky podlehli Juventusu 0:1 a v odvetě v Turíně je nečeká vůbec snadný úkol. Mezi nejlepší čtyři celky soutěže mají naopak nakročeno hráči Basileje, kteří porazili i bez distancovaného českého obránce Marka Suchého doma Valencii 3:0. Ve zbylých zápasech prohrál Alkmaar s Benfikou Lisabon 0:1 a FC Porto zdolalo ve svém hájemství Sevillu 1:0.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Útočník Lyonu Jimmy Briand (druhý zleva) se snaží dostat ke střele přes obránce Juventusu Pabla Osvalda (první zleva) v úvodním čtvrtfinálovém utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

V Lyonu platil bezbrankový stav až do 85. minuty, kdy se trefil Bonucci. Zápas na Stade Gerland nedohrál kvůli zranění útočník Staré dámy Tévez, kterého v 55. minutě nahradil na trávníku Vučinič. Juventus si připsal v Evropské lize třetí venkovní vítězství v řadě a přiblížil se semifinále.

Nedařilo se přemožiteli Liberce Alkmaaru. Nizozemský zástupce podlehl favorizované Benfice 0:1, když jediný gól zaznamenal ve 48. minutě Salvio.

Na velmi dobré cestě do semifinále je Basilej. Švýcarský tým pykal za chování fanoušků a proti Valencii musel nastoupit před prázdnými tribunami, přesto dokázal nasázet aktuálně desátému týmu španělské ligy tři góly. Dvakrát skóroval argentinský záložník Delgado, jednou pak Stocker.

Porto si doma zásluhou Mangalovy trefy poradilo se Sevillou 1:0. Portugalský celek dohrával duel o deseti, když byl v 87. minutě vyloučen po dvou žlutých kartách Fernando, těsný náskok ale udržel.

Odvety jsou na programu ve čtvrtek 10. dubna.

Úvodní zápasy čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Alkmaar - Benfica Lisabon 0:1 (0:0)
Branka: 48. Salvio. Rozhodčí: Moen (Nor.).
Olympique Lyon - Juventus Turín 0:1 (0:0)
Branka: 85. Bonucci. Rozhodčí: Collum (Skot.).
Basilej - Valencie 3:0 (2:0)
Branky: 34. a 38. Delgado, 90.+1 Stocker. Rozhodčí: Atkinson (Angl.).
Porto - FC Sevilla 1:0 (1:0)
Branka: 31. Mangala. Rozhodčí: Stark (Něm.). ČK: 87. Fernando (Porto).

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen