Hlavní obsah

Žádné oslavy. Postupující fotbalisty Benfiky ničilo pomyšlení na zlomenou nohu spoluhráče

Lisabon

Místo jásotu temné myšlenky. Fotbalisté Benfiky Lisabon příliš neslavili čtvrteční vítězství 2:0 a postup do semifinále Evropské ligy přes Alkmaar. Důvod? Vážné zranění obránce Sílvia, který si už ve druhé minutě odvety zlomil nohu. Zranění si přivodil při srážce se spoluhráčem Luisaem. Jejich společná snaha zastavit Roye Beerense skončila katastrofálně.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Guilherme Siqueira (vpravo) z Benfiky v souboji s alkmaarským brankářem Estebanem a Jeffreym Gouweleeuwem.

Článek

"Sílvio má zlomenou lýtkovou a holenní kost, musí na operaci. V šatně je kvůli tomu pochmurná nálada, to zranění nás štve," řekl kouč Benficy Jorge Jesus po utkání, které rozhodl dvěma góly španělský útočník Rodrigo. První zápas vyhrál rovněž lisabonský celek 1:0.

Sílvia čeká několika měsíční pauza. "Jsem si jistý, že se vrátí. Je to hráč, jehož srdce bije pro Benficu," uvedl Jesus.

Šestadvacetiletý portugalský reprezentant každopádně přišel o šanci zahrát si podruhé v kariéře finále Evropské ligy, pokud se do něj Benfica probojuje. V roce 2011 podlehl s Bragou v boji o vítěznou trofej Portu. Pak ho koupilo Atlético Madrid jako náhradu za Tomáše Ujfalušiho, který přestoupil do Galatasaraye Istanbul. Se španělským celkem Sílvio Evropskou ligu dokonce vyhrál. Do většiny jarních bojů včetně finále s Bilbaem však kvůli zranění kolena nezasáhl. Do Benficy přišel před touto sezónou na hostování.

Reklama

Související témata: