Hlavní obsah

Kočí varuje Boleslav před Wagnerem

Praha

Oba čeští zástupci ve 2. předkole Evropské ligy už znají soupeře a vědí, že je nečeká nic lehkého. Mladá Boleslav začíná příští čtvrtek doma a čeká ji bosenský NK Široki Brijeg. Slovan Liberec se týž den představí na trávníku MFK Košice. Oba české týmy však mají soupeře dobře zmapované.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Lukáš Magera

Článek

Hned dvakrát viděl Boris Kočí, asistent mladoboleslavského trenéra Karla Jarolíma, bosenský Široki Brijeg a varoval: „Jejích největší zbraní je brazilský útočník Lago Wagner. Je mu sice šestatřicet, ale pořád je rychlý a hlavně má dobrý výběr místa v šestnáctce soupeře a umí výborně zakončovat. Hodně těží z práce týmu za sebou, dává hodně gólů. Na toho si musíme dát velký pozor.“

Bosna a Hercegovina startovala na světovém šampionátu. I když z Širokeho Brijegu nebyl v nominaci žádný hráč, Kočí varuje před podceněním. „Hrají typický balkánský fotbal, to znamená, že jsou velmi techničtí, umějí s míčem a mají velmi dobře organizovanou hru. Specifikem týmu Širokého Brijegu je skutečnost, že v základu mají osm hráčů z vlastní akademie,“ zdůraznil Kočí s tím, že už v sobotu udělají s Jarolímem rozbor hry soupeře a v neděli se na něj začne tým připravovat.

Košice obměnily kádr

Také v Liberci znají velmi dobře sílu košického týmu. „Informací o soupeři máme dost. Viděli jsme jeho zápas ve slovenském Superpoháru se Slovanem Bratislava a uvidíme i víkendový duel v úvodním ligovém kole s Banskou Bystricou. Rozbor jejich hry si uděláme o víkendu po naší sobotní generálce se Zaglebie Lubin.“ řekl sportovní ředitel libereckého Slovanu Jan Nezmar.

„Kádr Košic se hodně změnil, ale ten náš také. Trenér Samuel Slovák má ale dostatek čerstvých informací o tomto soupeři. Jeho hru zná dobře i z minulého ligového ročníku. Jde o kvalitní tým, ale pokud chceme zopakovat loňské úspěšné tažení a postoupit do základní části Evropské ligy, musíme Košice vyřadit. Základ bychom chtěli položit už v prvním utkání na jeho trávníku,“ dodal. Nezmar.

Reklama