Hlavní obsah

Látal duel s Libercem prestižněji nebere, favorizuje soupeře

Košice

Český trenér košických fotbalistů Radoslav Látal nebere dvojzápas druhého předkola Evropské ligy proti krajanům z Liberce nijak prestižněji. Slovan považuje za velkého favorita, kterému se bude snažit se svým týmem pozici co nejvíc zkomplikovat.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér fotbalistů MFK Košice Radoslav Látal na středeční tiskové konferenci před úvodním zápasem druhého předkola Evropské ligy s Libercem.

Článek

"Neřekl bych, že je ten zápas pro mě prestižnější, tak to neberu. Poznatky o soupeři se samozřejmě shánějí snadněji. To platí pro nás, i pro Liberec. Navzájem se známe natolik, že nás málo věcí překvapí," uvedl na tiskové konferenci Látal.

Jasným favoritem je podle něj soupeř. "Liberec má velmi zkušené mužstvo, spousta hráčů odehrála kvalitní zápasy v Evropské lize. V minulé sezóně postoupili ze skupiny dál a zkušenosti hrají v takových zápasech jako zítra velkou roli. Z našeho mužstva si Evropskou ligu zahráli jen tři čtyři hráči, proto považuji soupeře za velkého favorita," řekl Látal.

"Naše mužstvo je nezkušené, tím ale nechci říct, že se vzdáváme. Budeme se snažit to Liberci co nejvíc zkomplikovat a bojovat do posledního okamžiku," doplnil bývalý hráč Olomouce, Schalke 04 či Ostravy.

Chyby se nesmí opakovat

Jeho tým nejde do čtvrtečního souboje na vítězné vlně, protože prohrál první dva soutěžní zápasy sezóny. Po víkendové domácí porážce v lize s Banskou Bystricí nešetřil kouč kritikou na adresu zahraničních hráčů z Balkánu.

"Naštvanost byla, chtěli jsme se dostat do psychické pohody. Neříkám, že jsme to odflákli, ale udělali jsme hrubky. Přišla nekoncentrovanost některých hráčů, kteří patřili k tahounům mužstva," prohlásil Látal.

Chyby s nimi probral. "Jsou si vědomi, co se stalo. Budeme se to snažit napravit zítra. Pokud bychom ty chyby zopakovali, pak nemáme šanci bojovat o postup," dodal čtyřiačtyřicetiletý bývalý trenér Ostravy.

Jak dopadne čtvrteční úvodní duel druhého předkola Evropské ligy mezi Košicemi a Libercem?
Zvítězí Košice
13 %
Zápas skončí remízou
14,8 %
Vyhraje Liberec
72,2 %
Celkem hlasovalo 1296 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 přestávka Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen