Hlavní obsah

Šinglár bere zápas s Libercem jako zadostiučení na konci kariéry

Kapitán košických fotbalistů Peter Šinglár bere jako zadostiučinění, že se v závěru profesionální kariéry potká v předkole Evropské ligy s Libercem. Pod Ještědem působil v letech 2004 až 2008, v roce 2006 tam oslavil český titul, a proto se na souboj s bývalým klubem mimořádně těší. Věří, že vyhecuje i spoluhráče.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Kapitán fotbalistů MFK Košice Peter Šinglár na tiskové konferenci před utkáním druhého předkola Evropské ligy s Libercem.

Článek

"Trošku prestižnější to je. Jsem rád, že je to Slovan Liberec, co víc si aspoň z mého pohledu přát? Trochu to bude takové zadostiučinění na konci mého profesionálního hraní," řekl novinářům čtyřiatřicetiletý Šinglár.

"Velmi se na to těším. Kdyby to šlo, dám do toho i 200 procent. Doufám, že nahecuju kluky, budu se snažit, aby vzali ten zápas stejně jako já," doplnil Šinglár.

V Liberci má známé a kamarády

Motivaci do kabiny ale zatím neslíbil žádnou. "Ale je to maličkost. Když bude třeba, určitě něco vymyslím. Něco velikého," prohlásil s úsměvem.

Do Liberce občas stále jezdí. "Mám tam známé a kamarády. K popichování ale nedošlo, jen jsme se pozdravili. Zatím nic nebylo, tak doufám, že před zápasem něco z mých i jejich úst zazní," usmíval se slovenský obránce.

Souboje mezi českými a slovenskými týmy jsou prestižní, Šinglár ale obavy z příliš vyhecovaného zápasu nemá. "Rozhodne to, kdo bude chytřejší. Doufám, že to budeme my. Věřím, že to bude o fotbale a ne o nějaké zákeřnosti nebo vyřizování si účtů," dodal.

Jak dopadne čtvrteční úvodní duel druhého předkola Evropské ligy mezi Košicemi a Libercem?
Zvítězí Košice
13 %
Zápas skončí remízou
14,8 %
Vyhraje Liberec
72,2 %
Celkem hlasovalo 1296 čtenářů.

Reklama

Související témata: