Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Široki Brijeg 2:1Boleslav se Širokým Brijegem prohrávala, do odvety ale půjde s nadějným výsledkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Zakarič 0 : 1
69. Skalák 1 : 1
76. Ďuriš 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Prohrávali, nevypadalo to s nimi dobře. V závěrečné dvacetiminutovce se však fotbalisté Mladé Boleslavi nadechli k obratu, po brankách letních posil Jiřího Skaláka a Michala Ďuriše nakonec Široki Brijeg v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy porazili 2:1. Odveta se hraje příští čtvrtek na půdě bosenského týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Michal Ďuriš slaví gól proti Širokému Brijegu v úvodním utkání druhého překola Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Kádr Středočechů postihla v létě revoluce, přišlo 11 nových hráčů, hned sedm z nich se objevilo v základní sestavě! Na souhře to zákonitě bylo znát. Navíc pro Boleslav šlo o první ostrý zápas v sezóně, zatímco soupeř odehrál dva duely v rámci 1. kola (výhry 2:0 a 3:0 s ázerbájdžánskou Gabalou).

I tak měli domácí více ze hry, snaha o rychlý, kombinační fotbal byla z jejich strany evidentní. Brzy mohli jít do vedení, když po úniku pravého obránce Jana Bořila pálila pohotově z jedné plzeňská akvizice Michal Ďuriš, bohužel však přesně do míst, kde stál brankář Antonio Soldo.

Za čtvrthodiny si Ďuriš vytvořil palebnou pozici ve velkém vápně, jeho ránu však zblokoval stoper Slavko Brekalo. V úvodním dějství zahrozila Boleslav ještě jednou, po centru Jana Šislera hlavičkoval nebezpečně Jasmin Ščuk. Pro bosenského záložníka měl zápas pikantní příchuť, neboť se postavil svým krajanům.

Obrat nastartoval Skalák

Po přestávce však boleslavským fanouškům zatrnulo - stoper Michal Smejkal promáchl a štírek Wagner se hnal ze strany sám na Aleše Hrušku. Naturalizovaný Brazilec, s 18 góly nejlepší střelec uplynulého ročníku bosenské ligy, naštěstí svoji pověst nepotvrdil.

Vzápětí na druhé straně zahodil tutovku Ďuriš, který běžel zprava úplně sám na Solda, míč si ještě v klidu připravil, z pěti metrů ovšem vystřelil vedle. Středočeši za to vzápětí tvrdě zaplatili. Hosté naplnili heslo nedáš - dostaneš, za pár vteřin z protiútoku udeřili, když Goran Zakarič po úniku zleva prostřelil bezmocného Hrušku.

Domácí znervózněli, nevypadalo to s nimi nejlíp. Nakonec je vysvobodil Jiří Skalák, který z přímého kopu v 68. minutě vyrovnal na 1:1. Notně mu však dopomohla teč jednoho z hráčů ve zdi. Byl to první gól po 788 minutách, který Bosňané inkasovali v soutěžním utkání. Obrat Středočeši dokonali v 76. minutě zásluhou Ďuriše, jenž se už napotřetí nemýlil, a zblízka propálil Solda.

Do třetice všeho dobrého, říká se. Mladá Boleslav, jejíž dva předchozí pokusy o Evropskou ligu ztroskotaly, má sice zaděláno na postup, ale v bosenské odvetě se bude muset pořádně otáčet, aby první krok k naplnění tohoto rčení naplnila.

2. předkolo Evropské ligy - 1. zápas:
Mladá Boleslav - Široki Brijeg 2:1 (0:0)
Branky:  69. Skalák, 76. Ďuriš - 51. Zakarič. Rozhodčí: Ennjimi - Cano, Schurra (všichni Fr.). ŽK: Ďuriš, Šisler - Pehar, Barišič, Ivankovič. Diváci: 4127.
M. Boleslav: Hruška - Bořil (75. Bartl), Hůlka, Smejkal, Rosa - Milla (70. Šultes), Ščuk - Skalák, Šisler, Štohanzl (59. M. Vukadinovič) - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.
Široki Brijeg: Soldo - Čorič, Brekalo, Laštro, Barišič (81. Markovič) - Landeka, Pehar (56. Ivankovič)- Zadro (56. Kožulj), Wagner, Zakarič - M. Marič. Trenér: Musa.
Postoupí do třetího předkola Evropské ligy Mladá Boleslav, nebo Široki Brijeg?
Mladá Boleslav
80,4 %
Široki Brijeg
19,6 %
Celkem hlasovalo 3899 čtenářů.

Reklama

Související témata: