Hlavní obsah

Boleslavi hrozila v Evropské lize kontumace. Naštěstí Navrátil nehrál

Mladá Boleslav

Odehrál celou přípravu, na stoperu si vydobyl silnou pozici. Jenže Jakub Navrátil v sestavě proti Širokému Brijegu chyběl. A nejen to, nebyl ani na lavičce. Ovšem pro Mladou Boleslav to bylo jen dobře. Kdyby se totiž obránce objevil na hřišti, z výhry 2:1 nad bosenským týmem by se stala kontumační porážka 0:3...

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Navrátil na tréninku fotbalistů Mladé Boleslavi před zápasem 2. předkola Evropské ligy se Širokim Brijegem, ke kterému naštěstí pro domácí klub nenastoupil.

Článek
Fotogalerie

Důvod? Navrátil byl v srpnu 2010, kdy působil ve Viktorii Plzeň, v zápase předkola Evropské ligy na půdě Besiktase Istanbul vyloučen. Automaticky tedy vyfasoval stop na příští pohárové utkání. Žádné další však už nebylo, neboť v lednu 2011 přestoupil do tureckého Sivassporu, který měl na evropskou scénu daleko.

Navrátil nyní v létě přestoupil do Boleslavi. A jelikož od UEFA na klub nedorazilo žádné oznámení o zákazu startu, hráč se připravoval na zápas. Že nesmí nastoupit, se klub dozvěděl až na schůzce se zástupci UEFA 24 hodin před utkáním.

„Očekávali jsme, že přijde z UEFA vyjádření, že Navrátil nemůže nastoupit, to se nestalo. Naštěstí jsme se to ale dozvěděli, nemá smysl se v tom pitvat," komentoval to trenér Karel Jarolím.

Postoupí do třetího předkola Evropské ligy Mladá Boleslav, nebo Široki Brijeg?
Mladá Boleslav
80,4 %
Široki Brijeg
19,6 %
Celkem hlasovalo 3899 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen