Hlavní obsah

Ďuriš si oddechl, že není za hlupáka. Zahozené šance odčinil vítězným gólem

Mladá Boleslav

Pár minut po přestávce promrhal obrovskou šanci, vzápětí hosté z Bosny vstřelili vedoucí gól. Vypadalo to, že se Michal Ďuriš stane smolařem večera. Nakonec si však slovenský fotbalový útočník mohl oddechnout, gólem čtvrthodiny před koncem zařídil Mladé Boleslavi výhru 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Michal Ďuriš slaví gól proti Širokému Brijegu v úvodním utkání druhého překola Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

„Kdybychom nevyhráli, byl bych za hlupáka. Jsem moc rád, že jsme to otočili a já k tomu přispěl," uvedl Ďuriš, který v Boleslavi hostuje z Viktorie Plzeň. „Myslím, že je to dobrý výsledek, že ho venku potvrdíme a postoupíme," dodal.

V odvetě, která je na programu příští čtvrtek v Širokém Brijegu, však čeká Středočechy těžká dřina. Vzhledem k četným letním odchodům a příchodům se v Boleslavi tvoří prakticky nový tým, což se zákonitě projevuje na nesehranosti. Ještě nějaký čas potrvá, než se všechno vyladí. Především v defenzivě byla ve čtvrtek velká okénka, hosté naštěstí potrestali pouze jedinou chybu domácí obrany.

Vzadu to nefungovalo

„V zadních řadách to nefungovalo, byly tam velké chyby, které mohl soupeř trestat," posteskl si trenér Karel Jarolím, kterého ovšem těšilo, že tým prokázal charakter a nepříznivě se vyvíjející zápas zvrátil. „Chtěli jsme vyhrát, ale bez obdržené branky, navíc soupeř šel do vedení, takže to bylo komplikované. O to více jsme rádi, že jsme to otočili. Až na chyby vzadu jsem s výkonem spokojený," doplnil kouč.

Obrat načal vyrovnávacím gólem Jiří Skalák, který se trefil z přímého kopu, když mu pomohla teč zdi. „Naštěstí to tam spadlo. Chtěli jsme lepší výsledek, ale po průběhu ho musíme brát. Do odvety půjdeme pokorně, protože soupeř má kvalitu. Budeme chtít hrát stejně, ale uvidíme, co oni. Budou to muset otevřít, tak snad dáme gól jako první a bude klid," uvedl Skalák.

V postup však nadále věří i soupeř, byť trenér Slaven Musa byl po úvodním utkání notně dopálený. „Jsem zklamaný, podali jsme hodně špatný výkon. Tak špatný snad už v odvetě nezopakujeme. Věřím, že se ještě popereme o postup."

Postoupí do třetího předkola Evropské ligy Mladá Boleslav, nebo Široki Brijeg?
Mladá Boleslav
80,4 %
Široki Brijeg
19,6 %
Celkem hlasovalo 3899 čtenářů.

Reklama

Související témata: