Hlavní obsah

Košice nás přehrály, ale hraje se na góly, oddechl si kapitán Slovanu

Košice

Vydařenou soutěžní premiéru v barvách libereckého Slovanu prožil ve čtvrtek slovenský záložník Tomáš Ďubek. V úvodním duelu druhého předkola Evropské ligy dostal v Košicích důvěru v základní sestavě a v 83. minutě byl u jediného gólu zápasu, když po faulu na něj proměnil penaltu Marek Jarolím.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Liberecký záložník Tomáš Ďubek (vlevo) se snaží přejít přes Borise Sekuliče z Košic.

Článek
Fotogalerie

"Měl jsem tušení, že Mára Jarolím to bude házet mezi dva obránce. Rozběhl jsem se, přebral míč a pocítil jsem kontakt. Kdyby mě nekontaktoval, možná bych zkusil střílet nebo přihrávat. Ale kontakt tam byl, podle mě penalta," komentoval rozhodující moment střetnutí Ďubek.

Sedmadvacetiletý středopolař zamířil pod Ještěd teprve před týdnem. V přípravném duelu proti Zaglebii Lubin strávil na trávníku 76 minut, v Košicích nastoupil znovu od začátku a kouči Slovákovi se tento tah vyplatil.

Slovan v Košicích vydřel hubené vítězství 1:0 a přiblížil se postupu do další fáze soutěže. "Předvedli jsme kolektivní a velmi bojovný výkon a nakonec z toho je vítězství 1:0. Každé vítězství venku se počítá, navíc jsme nedostali gól," liboval si Ďubek, který se k exekuci pokutového kopu netlačil. "Zaprvé faulovaný hráč penaltu nekope, zadruhé bych ji ani kopat nešel, protože jsou tu zkušenější hráči," řekl Ďubek.

Jarolím to vzal na sebe

Míče se tak chopil Marek Jarolím a penaltu bez potíží proměnil. "Kopal jsem penalty poslední dobou i v lize, tak jsem to vzal nějak na sebe. Zaplaťpánbůh za to, že se mi je daří proměňovat," uvedl Jarolím.

Liberec absolvoval ostrý start do sezóny. S výsledkem byl pochopitelně spokojený, výkonem ale příliš nenadchnul. Souhra vázla..."I na jaře byly zápasy, kdy jsme to uválčili, urvali a ta souhra jako by drhla. Musíme na tom pracovat, víc být s balónem, mít lepší výběr místa. Když jsme dali balón na zem, jedna dvě přihrávky, vyšla z toho dobrá možnost, jak dál rozvinout útok," dodal.

S kapitánskou páskou odehrál zápas obránce Jiří Fleišman. "Je to jedno z nejšťastnějších vítězství, tenhle zápas rozhodlo štěstí, které stálo při nás," přiznal zadák Slovanu. "Z výkonu jsem zklamaný, z vítězství mám ale strašnou radost. Nedokázali jsme podržet míč, Košice nás ve všech směrech přehrály. Ale hraje se na góly a my jsme jeden dali z penalty. Vyhráli jsme 1:0 a to se počítá," uvedl Fleišman.

Postoupí do třetího předkola Evropské ligy Liberec, nebo Košice?
Liberec
91,7 %
Košice
8,3 %
Celkem hlasovalo 2677 čtenářů.

Reklama

Související témata: