Hlavní obsah

Liberecké motto před odvetou EL s Košicemi: maximální soustředěnost

Liberec

Úspěšně završit zatím dobře rozehranou partii 2. předkola Evropské ligy hodlají fotbalisté Slovanu Liberec i v domácí odvetě proti Košicím. Do čtvrtečního duelu půjdou po vítězství 1:0 z východu Slovenska s vědomím, že i remíza jim stačí k postupu. Zápas začíná na libereckém stadiónu U Nisy v 19 hodin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Samuel Slovák před odvetou s Košicemi nabádá k maximální koncentraci.

Článek

„Vycházíme z prvního souboje, v němž se nám podařilo splnit vytčený cíl. Výhra venku bez inkasovaného gólu byla cenná zvlášť proto, že Košice jsou ve vlastním prostředí velmi silným protivníkem," podotkl liberecký trenér Samuel Slovák.

Pohárová série je však teprve v pomyslném poločase. „Hlavní příkaz tudíž zní: maximálně se soustředit od první do poslední minuty a hlavně nic nepodcenit. Jen koncentrovaný výkon nás může dovést k potřebnému výsledku," nepřeceňoval kouč výchozí pozici.

Nový kapitán Slovanu Liberec Jiří Fleišman si vysnil ideální scénář: „Bylo by dobré dát rychlý gól. A potom držet míč, kombinovat a poctivě bránit. Košičtí by pak museli hru otevřít a možná by pod dojmem nepříznivého vývoje znervózněli a chybovali v přechodu do útoku. Ale nebudu mluvit o nějaké taktice. Záleží na trenérovi, jaké pokyny dostaneme. Každopádně by měla rozhodovat naše hra, a ne čekání, co udělá soupeř."

Liberecké ambice se nemění

Zkušený levý obránce si váží kapitánské role po Radoslavu Kováčovi. „Radek nás dirigoval na hřišti i v kabině. Vnímáme fakt, že je na nás ostatních, co jsme trochu starší, abychom se pokusili převzít jeho odpovědnost. Chceme se v pohárech dostat do dalšího kola, zároveň máme v hlavě i nedělní ligový start v Českých Budějovicích," přemítal Fleišman.

Liberecké ambice se podle něj od loňska nemění. „Věřím, že se v lize budeme znovu rvát o umístění, zajišťující evropské poháry. A z tohoto pohledu je důležitý každý bod. Na Budějovice se nedíváme jako na nováčka, jelikož se mezi elitu vrátil hned po roce. A tamní prostředí je prostě prvoligové se vším všudy, takže nás nečeká nic snadného," tvrdil nový liberecký kapitán, který by si rád zopakoval loňské podzimní tažení.

„Tehdy jsme zvládali i tzv. anglické týdny v součtu ligových a pohárových zápasů," připomněl Fleišman cestu Slovanu až do jarního play-off Evropské ligy.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen