Hlavní obsah

Látal poodhalil taktiku Košic, Šinglár se těší na narozeninovou odvetu proti svému Liberci

Liberec

Do známého prostředí se při příležitosti pohárového duelu mezi fotbalisty Liberce a Košic vrátili trenér slovenského celku Radoslav Látal a košický kapitán Peter Šinglár. Oba se pokusí zabránit libereckému celku v postupu do dalšího předkola Evropské ligy. Košice musí dohánět manko 0:1 z prvního zápasu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér MFK Košice Radoslav Látal před odvetným zápasem 2. předkola Evropské ligy proti Liberci.

Článek

„Moje vzpomínky na Liberec jsou ze dvou období, ale pokaždé spojené s Baníkem Ostrava," svěřil se Látal. „Jako hráč jsem tady byl u vítězství Baníku v ligové mistrovské sezóně 2003/04. Takže to si pamatuji dobře, protože jsme získali titul. A jako trenér jsem vedl Ostravu v Liberci asi před rokem a půl v české lize. Vedli jsme 2:0 a sahali po třech bodech. Jenže pak domácí vyrovnali až v samotném závěru. Kdo nám zkazil radost? Trochu váhám, ale už jsem si vzpomněl, že srovnal tehdy skvěle hrající Honza Blažek. Nakonec jsme však brali i tu remízu, jelikož jsme potřebovali každý bod v ostravském boji o záchranu," vykládal košický kouč.

Jak vidí naděje svých svěřenců na úspěch v Liberci? „Výsledek z Košic není pro nás příznivý. Ale pokud budeme mít šanci na postup, chceme o ni bojovat. Zkusíme bránit a hrát vzadu na nulu a vyrážet do brejků. Základem je, abychom neinkasovali," uvažoval Látal.

Peter Šinglár působil v Liberci v letech 2004 až 2008 a slavil se Slovanem titul v roce 2006. „V klubu jsou stále lidé, kteří tu pracovali i tehdy. Mám si s kým popovídat. Všiml jsem si, že Zbyňa Hauzr je trenérem brankářů," líčil košický tahoun, který v den zápasu oslaví v Liberci 35. narozeniny.

„To utkání je pěkným dárkem," usmál se Šinglár, jenž nepropadá před odvetou poraženecké náladě. „Píše se o tom, že favoritem je Liberec. Ale já znám jen značku kola Favorit," prohodil s úsměvem. „Série je pořád otevřená a uděláme maximum, abychom vstřelili gól," tvrdil Šinglár před čtvrtečním duelem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články