Hlavní obsah

Liberecký Ďubek vyměnil o půli kopačky a rozhodl. Je to můj rituál, smál se

Na premiérový gól v Liberci nečekal dlouho. Tomáš Ďubek, posila z Ružomberoku, se trefil hned ve druhém zápase. Úvodní brankou v odvetě poslal Košice definitivně do kolen a Slovan do třetího kola fotbalové Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Tomáš Ďubek a Lubomír Korijkov z Košic (vlevo) během odvety 2. předkola Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

„Jsem rád, že i můj gól pomohl k výhře a postupu. Byl to můj první v Liberci, navíc doma, k tomu ještě tak důležitý. Jsem moc rád,“ zářil Ďubek, jenž má poněkud zvláštní rituál. Když se sebou není v prvním poločase spokojený, vymění kopačky. Přesně to také udělal a za deset minut slavil branku. Nasměroval tak svůj tým k výhře 3:0.

„Když cítím, že to není ono, chci o přestávce něco změnit. Vychází to na kopačky, dres měnit nemůžu. Dopadlo to dobře,“ smál se útočník. Gól však nevstřelil nohou, nýbrž hlavou po ostrém centru Josefa Šurala. „Bylo to takový čtyřdotek, protože se mi míč otřel i o rameno a možná i další část těla,“ culil se Ďubek.

Měli jsme to dohrát důstojněji, zlobil se Látal

Liberec končil zápas v exhibici, jenže té dlouho nic nenasvědčovalo. První poločas se bránil výpadům agilních Košic, pomohla až bouřka v kabině. Na trávník vyběhl úplně jiný, sebevědomý Slovan, který soupeři nastřílel tři góly.

„Věděli jsme, že náskok jednoho gólu je zrádný, jeden gól může padnout kdykoli. Jsem rád, že jsme to zvládli, myslím, že jdeme zaslouženě dál,“ radoval se liberecký trenér Samuel Slovák.

„Ve druhé půli jsme se uklidnili, hráči chytli pohodu, začali si věřit. Nakonec to bylo v naší režii, byli jsme efektivní. Výsledek je velice dobrý,“ pochvaloval si Slovák, jehož tým narazí ve 3. předkole na rumunský tým Astra Giurgiu (první zápas se hraje ve čtvrtek 31. července na půdě soupeře).

Závěr zápasu naopak mrzel českého trenéra Košic Radoslava Látala. „Chtěli jsme i po přestávce pokračovat v aktivní hře, jenže z první střely na branku jsme dostali gól a bylo rozhodnuto. Utkání jsme měli dohrát důstojněji, někteří hráči zbytečně rezignovali,“ povzdechl si.

Reklama

Související témata: