Hlavní obsah

Skalákova kličkovaná nasměrovala Boleslav za postupem. Naštěstí to vyšlo, oddechl si

Široki Brijeg

Už několik hodin před zápasem si mladoboleslavský fotbalista Jiří Skalák představoval, co udělá, když v odvetě 2. předkola Evropské ligy se Široki Brijegem půjde sám na brankáře. V utkání se do této pozice nakonec skutečně dostal, předvedl chystanou kličku, ke které ještě přidal efektní zasekávačku a úvodním gólem nasměroval tým za výhrou 4:0 a jasným postupem. Poté sklidil pochvalu od spoluhráčů i trenéra Karla Jarolíma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi Jiří Skalák na archivním snímku z prvního zápasu se Širokým Brijegem.

Článek

Běžela 19. minutě, když Skalák dostal pas za obranu od Jasmina Ščuka a běžel sám na brankáře. "Připravovali jsme se na to, že soupeř bude vysunutý, takže jsme chtěli zabíhat za obranu. Proto jsem už před zápasem tušil, že půjdu sám na branku. A byl jsem dopředu rozhodnutý, že udělám kličku," popisoval novinářům po zápase Skalák.

Do kličky se skutečně pustil, jenže gólman situaci ustál a vykrýval Skalákovi prostor. Už se zdálo, že mladoboleslavský útočník prováhal možnost na zakončení, jenže nezpanikařil a další kličkou si brankáře vychutnal. "První klička byla sice dlouhá, ale viděl jsem, že brankář padá, tak jsem to ještě zasekl. Naštěstí to vyšlo," těšilo Skaláka.

Řešením situace překvapil i spoluhráče a trenéra. "Ze začátku to vypadalo, že to už zadrbal. Ale zachoval chladnou hlavu a dokázal si s tím poradit," chválil Jarolím. "Jirka to udělal výborně. Upřímně jsem mu už moc nevěřil, protože se dostal hodně z úhlu, tak jsem čekal, že bude spíše přihrávat. Vlastně v celém dvojutkání hrál skvěle a jsme rádi, že nám pomohl k postupu," doplnil levý bek Antonín Rosa.

Lyon je výzva

Skalák, který v létě přišel do Mladé Boleslavi ze Sparty, tak prožívá vydařený vstup do nového angažmá. V prvním duelu dal velmi důležitou vyrovnávací branku z přímého kopu, tentokrát svým gólem zlomil odpor soupeře.

"Ideální začátek angažmá to asi je. Sice gólů mohlo být víc, ale musím být pokorný. Jsem rád, že jsem takhle pomohl k postupu," řekl Skalák, který si tak se spoluhráči zahraje ve 3. předkole proti Olympique Lyon.

"To je soupeř velké kvality. Na chvilku jsem si proti němu zahrál už před dvěma roky za Spartu. Tehdy nám to těsně nevyšlo (1:2 a 1:1), třeba se to povede teď. Je to pro nás výzva a nikdy nevíte, třeba postoupíme," dodal.

Reklama