Hlavní obsah

Mladoboleslavský kouč Jarolím ženil syna Lukáše, ale i přitom myslel na Lyon

Mladá Boleslav

Úlevu cítil. Nejen z vysoké výhry 4:0 a výrazně zlepšené hry v kvalifikační odvetě Evropské ligy v Bosně, ale i z toho, že na páteční svatbu staršího ze svých synů Lukáše mohl vyrazit s čistou hlavou. „Zase až tak čistá není, protože pochopitelně myslím na nedělní ligovou premiéru s Jihlavou, stejně jako na další pohárovou konfrontaci, k níž nastoupíme už ve čtvrtek proti Lyonu,“ bránil se mladoboleslavský kouč Karel Jarolím, že by snad synovu svatbu spojil s fotbalovou oslavou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

Po postupu přes Široki Brijeg by přitom k ní důvod mít mohl, neboť na rozdíl od domácího střetnutí proměnil jeho tým odvetu hlavně po změně stran v exhibici, která se promítla i do skóre.

„Skutečně jsme potvrdili stoupající trend, ještě víc mě ale těšilo, že hráči splnili beze zbytku pokyny, které jsem jim dal," kvitoval Jarolím a chválil útočníky Ďuriše se Skalákem, kteří se o vysokou výhru přičinili třemi góly. „To proto, že Široki Brijeg  nemohl jako u nás jen bránit a spoléhat na protiútoky. Po inkasované brance mu nezbylo než útočit a hru otevřít, neboť nemohl spoléhat jen na náhodnou trefu. Konstelace nám vyhovovala, dobře jsme věděli, že jeho obrana je po kolmých přihrávkách zranitelná. Využili jsme toho, i když gólů jsme mohli přidat víc," potvrzoval kouč Středočechů, že bývá málokdy spokojen.

„Ale já spokojen jsem, jen musím hráče krotit, aby nepropadli klamu, že teď už všechno půjde samo. Euforie není rozhodně na místě," připomínal, neboť moc dobře ví, jak těžkým soupeřem ve třetím předkole Evropské ligy Olympique Lyon bude.

Pátý tým loňské ročníku francouzské ligy dokonce poslal do Bosny svého zvěda, aby si Mladou Boleslav na vlastní oči prohlédl a přivezl o ní co nejvíce poznatků. Ve Francii mají stále v paměti, jak před osmi lety vyřadila v 1. kole tehdejšího Poháru UEFA Marseille.

Lyon? Pro hráče zážitek na celý život

„Byl to spoluhráč, s nímž jsem během francouzského angažmá hrával. Po letech jsme se zase sešli," připomněl společné působení s Géraldem Baticlem v druholigovém francouzském Amiens před čtrnácti lety. I to svědčí o vážnosti, kterou Lyon konfrontaci s Mladou Boleslaví přikládá.

„My ještě větší. Hned po postupu jsem hráčům připomínal, že zápas s Lyonem pro ně bude představovat zážitek na celý život. Uděláme vše proto, abychom mu roli favorita znepříjemnili, a uvidíme, jak dopadneme," plánoval Jarolím, na jehož svěřence čeká první duel na domácí půdě už ve čtvrtek od 19 hodin. Odveta se hraje o týden později ve 20:30 v Lyonu.

Mladé Boleslavi by mohlo nahrávat, že ve Francii začíná ligová soutěž až 10. srpna, kdy se Olympique Lyon střetne doma s Rennes.

Reklama

Související témata: