Hlavní obsah

Plzeň letí do Rumunska společně s Libercem, ale bez Rajtorala

Plzeň

Nevšední složení osazenstva bude mít letecký speciál, který ve středu dopoledne zamíří z pražské Ruzyně do rumunské Bukurešti. Na palubě se totiž potkají fotbalisté, trenéři a další zaměstnanci dvou českých zástupců v pohárové Evropě. Viktoria Plzeň vyráží v rámci 3. předkola Evropské ligy bojovat do Ploješti, liberecký Slovan se ve stejné fázi soutěže poměří s celkem FC Astra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kapitán Pavel Horváth oslavuje svůj gól z penalty proti Příbrami.

Článek

„Oba celky pojí nadstandardní vztahy, vylosování soutěže po stránce geografické i časové k tomuto řešení vybízelo. Nezanedbatelným plusem je samozřejmě společné sdílení nákladů," uvedl Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie. „Oba týmy vyrazí z Bukurešti do koncových destinací pomocí autobusů, společně se opět potkají v pátek ráno při odletu. Pevně věříme, že zpáteční cesta bude díky výsledkům obou týmů probíhat v dobré náladě."

Informace doplnil také tiskový mluvčí Slovanu, Lukáš Váňa: „Společná cesta do Rumunska se logicky nabízela. Nakonec oba kluby pojí společný zájem, tedy zvyšování národního koeficientu. Věříme, že se nám i Plzni podaří uspět. Bylo by skvělé zpět domů na jedné palubě přivézt body do českého koeficientu."

Viktoria vyrazí do Rumunska v plné síle, výjimkou je rekonvalescent Martin Chrien a nově také František Rajtoral. „František si na úterním tréninku přivodil svalové zranění, jeho rozsah určí až vyšetření v následujících dnech. V každém případě ke čtvrtečnímu utkání s týmem neodcestuje," řekl k aktuálnímu stavu týmu Pavel Pillár.

Viktoria nastoupí k utkání ve čtvrtek v 21:00 lokálního času (20:00 CET), odveta se odehraje ve čtvrtek 7. srpna od 20:00 v plzeňské Doosan Areně. Vstupenky na domácí duel jsou již v prodeji.

Reklama