Hlavní obsah

Astra byla lepší, shodli se trenér a kapitán Liberce po lekci v Giurgiu

Giurgiu

Na další jízdu poháry mohou nejspíš zapomenout. Fotbalisté Liberce si vezou z Giurgiu porážku 0:3, která jim dává pramálo nadějí na postup. „Astra vyhrála zaslouženě, my jsme byli málo nebezpeční dopředu. V tom se musíme zlepšit. Bude pro nás samozřejmě těžké dotahovat takový náskok, ale určitě uděláme vše pro to, abychom to Astře ještě v odvetě co nejvíc zkomplikovali,“ krčil rameny trenér Samuel Slovák.

Foto: Jaroslav Appeltauer/Slovan Liberec, ČTK

Liberečtí fotbalisté po prohře v Giurgiu. Vpředu záložník David Pavelka.

Článek
Fotogalerie

„Musíme se poučit z chyb. Jsme teprve v poločase, vždy se dá všechno otočit," řekl záložník Josef Šural pro ČTK.

„Máme před sebou odvetu, ale myslím, že už to bude hodně těžké. Neznamená to, že bychom se vzdávali, pokusíme se o malý zázrak," kabonil se kapitán Jiří Fleišman.

Liberečtí si nejvíc vyčítali první gól v samém začátku utkání. „Inkasovat takhle brzo bylo samozřejmě nepříjemné. Jistým způsobem je to uklidnilo, dostali se na koně a ukázali své kvality možná víc, než kdybychom je drželi v napětí nerozhodným skóre 0:0. Snažili jsme se bojovat, ale s některými individualitami soupeře jsme si nedokázali poradit," líčil Slovák.

„Hned na začátku udělal soupeř přesně to, co jsme věděli, že bude dělat celý zápas. Nechali jsme si z toho dát gól a udělali si zápas strašně těžký," litoval Šural. „Soupeř se během zápasu zlepšoval a dostal se na koně. Chytil vítr do plachet, byl lepší než my. Vytvářel si šance, které vyústily v tenhle výsledek," dodal Slovák.

„Chtěli jsme si dát pozor na začátek zápasu, bohužel hned ve čtvrté minutě dostaneme gól, kdy Fatai obejde dva hráče. Je strašně silný a rychlý v tom, když dostane nakopnutý míč za obranu. Soupeř byl lepší, měl strašně nebezpečné brejky a nakonec jsme z nich dostali góly. Musíme se z toho poučit a v odvetě je víc presovat, abychom je k balonům za obranu nepustili," poukázal Fleišman.

Reklama

Související témata: