Hlavní obsah

To já neproměněnou penaltou vše pokazil a potopil mančaft! Ščuk vzal prohru na sebe

Mladá Boleslav

Nehledal omluvy, ani se na nic nevymlouval. Na rovinu přiznával, že svůj tým v konfrontaci s Lyonem potopil. „Penaltou jsem všechno pokazil. Kdybych ji proměnil, mohl se zápas vyvíjet jinak. I na naši stranu by se třeba otočil, protože vyrovnání by nám psychicky pomohlo, zatímco Francouzům by ublížilo,“ doznával bosenský legionář v mladoboleslavských službách Jasmin Ščuk, že on je tím hříšníkem, který je pod debaklem ze všech nejvíc podepsán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

Článek
Fotogalerie

K odpovědnosti za vysokou porážku v prvním duelu třetího kvalifikačního kola Evropské ligy se však hlásil nejen Ščuk. Přidávali se i další...

I gólman Hruška se kál a omlouval

„Strašné, nesáhnout si na balón a jen inkasovat. Dneska jsem mančaftu ani trochu nepomohl," doznával gólman Aleš Hruška, po jehož fatálním nedorozumění se Smejkalem v nástupu do druhé půle se zrodil tak laciný gól, jaký francouzský útočník Yattara snad ještě v kariéře nedal. Vždyť mu oba domácí hráči míč přímo naservírovali a on střílel do prázdné brány.

„Na Smejkala jsem sice zařval, ale zřejmě až moc, takže jsem ho vyděsil, protože jinak by balón odehrál. A navíc jsem se mu tam ještě nacpal," kál se Hruška, po jehož kiksu skóroval Yattara s úsměvem ve tváři.

„Přitom jsme si o přestávce říkali, že se nesmíme dopouštět chyb jako v první půli. Jenže přijdeme na hřiště a vyrobíme ještě větší," nechápal střelec jediného mladoboleslavského gólů Antonín Rosa, co se s domácím týmem v kvalifikační konfrontaci s Lyonem dělo.

„Přitom jsem měl pocit, že Lyon nebyl lepším mužstvem. V prvním poločase určitě ne. Kontrola nad balónem přece neznamená, že jste lepší," hájil sebe i spoluhráče. „Pravdou však je, že byl produktivnější než my."

Penaltu Jarolím nevyčítal, výkon však ano

„Ale on byl produktivnější hlavně proto, že jsme jeho hráče nepokrývali a dopouštěli se chyb, které si neumím dost dobře vysvětlit. Snad pramenily z přílišného respektu, snad z nervozity," reagoval na sebekritiku svých svěřenců trenér Karel Jarolím.

„Vůbec nevyčítám Ščukovi neproměněnou penaltu, i když zřejmě vývoj střetnutí ovlivnila. Možná kdybychom udrželi nerozhodný stav 1:1 až do přestávky, třeba jsme mohli mít jakousi naději. Ale to se prostě stát může. Jestliže jemu a dalším hráčům něco vyčítám, pak předvedený výkon. Čekal jsem od něho i dalších hráčů mnohem lepší," neskrýval rozčarování kouč Středočechů.

„My se totiž dopouštěli chyb doslova fatálních. Před prvními dvěma inkasovanými góly jsme vůbec nepokryli protihráče, o chybě před třetí brankou vůbec nemluvě," připomínal minely, jichž se jeho svěřenci dopouštěli.

„A to jsem přitom na ně o přestávce nepouštěl blesky a hromy, ale snažil se je naopak uklidnit, aby se chyb nedopouštěli," kroutil Jarolím hlavou, neboť i jemu je jasné, že odveta za týden ve Francii znamená bohapustou formalitu.

„Je bláhové na odvetu vůbec pomýšlet, protože teď se musíme psychicky oklepat a připravit se na nedělní ligový zápas s Duklou. Do Lyonu pojedeme už jen odehrát důstojný zápas, v němž bychom chtěli dopadnout lépe, než doma," přiznával domácí trenér, že cesta Mladé Boleslavi pohárovou Evropou skončila už ve čtvrteční noci.

Reklama

Související témata: