Hlavní obsah

Neomylný penaltový exekutor Ščuk selhal. Věřil jsem si, ale málo se soustředil, omlouval se kajícně

Mladá Boleslav

Nejlepší mladoboleslavský střelec a v rozhodující chvíli trestuhodně selhal. Jindy neomylný penaltový exekutor veledůležitý pokutový kop v pohárové konfrontaci s Lyonem neproměnil. „Věřil jsem si a spoluhráči věřili mně,“ nepochyboval bosenský legionář v mladoboleslavských službách Jasmin Ščuk, že penaltu promění a stav zápasu srovná. Jenže tváří v tvář Lopesovi neuspěl a od té chvíle už nebylo v prvním díle třetího kvalifikačního kola Evropské ligy co řešit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský záložník Jasmin Ščuk během utkání s Olypiquem Lyon.

Článek
Fotogalerie

K penaltě nařízené po faulu na Mageru jste se hrnul okamžitě. To jste byl skutečně jistý, že ji proměníte?

Věřil jsem si, jenže neproměněnou penaltou jsem všechno pokazil. Proto se musím spoluhráčům omluvit.

Před pěti dny v prvním ligovém kole v Jihlavě jste přitom právě z pokutového kopu rozhodl o výhře svého mužstva.

Proto říkám - věřil jsem si. Chtěl jsem si počkat, co soupeřův brankář udělá, jenže on si počkal na mě. V poslední chvíli udělal pohyb doprava, který jsem nepostřehl. Moje chyba, měl jsem se na jeho reakci víc soustředit. I proto jsem ho trefil do nohou..

A namísto srovnaného skóre jste před přestávkou inkasovali podruhé a bylo rozhodnuto.

Hráli jsme neskutečně naivně a dostávali laciné góly. Sami jsme sice nějaké náznaky šancí měli, ale šlo pouze o náznaky. Rozhodujícím momentem ale byla penalta, kterou jsem nedal.

Nejste k sobě až příliš kritický? Vždyť v průběhu zápasu stačilo, aby Lyon zapnul a okamžitě měl jasně navrch.

Jenže kdybych penaltu dal, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Zápas by se otočil, protože srovnané skóre by nám psychicky pomohlo, zatímco soupeři by ublížilo. A také diváci by se dostali zpátky do zápasu a určitě by nám pomohli.

Vysoký debakl proměnil odvetu za týden v Lyonu v pouhou formalitu. Nebo snad přece jen věříte v zázrak?

Konečný výsledek 1:4 je příliš jednoznačný, než abychom skóre zvrátili a mohli věřit v postup. Naše šance jsou minimální. Teď proto pro nás bude mnohem důležitější připravit se na nedělní ligový zápas s Duklou, protože liga pro nás představuje za dané konstelace prioritu.

Reklama

Související témata: