Hlavní obsah

Ze tří střel dostal čtyři góly. Proto se Hruška ani nedivil fanouškům, že se dožadují jeho předchůdce

Mladá Boleslav

Za celý zápas s Lyonem si pořádně nesáhl na balón. Anebo sáhl, ovšem jen ve chvílích, kdy ho lovil ze sítě... Pro novou akvizici v mladoboleslavské bráně Aleše Hrušku hodně krutá zkušenost. O to trpčí, že krajně rozladění diváci mu dávali nespokojenost bez rozpaků najevo a po čtvrtém inkasovaném gólu začali vyvolávat jméno jeho předchůdce mezi tyčemi mladoboleslavské brány Millera. „Svým způsobem jsem si to zasloužil. Vždyť ze tří střel jsem dostal čtyři góly,“ uznával Hruška, že mu pohárový duel ani trochu nevyšel.

Foto: fkmb.cz

Mladoboleslavský brankář Aleš Hruška proti Lyonu selhal stejně, jako celý tým.

Článek
Fotogalerie

Strašný pocit nesáhnout si pořádně na míč a přihlížet, jak Francouzi dávají gól za gólem. „Jsem v bráně přece od toho, abych mančaftu, který přede mnou běhá, bojuje a funguje, alespoň nějakým způsobem pomohl. Jenže já mu proti Lyonu nepomohl ani trochu," nepopíral osmadvacetiletý gólman, který přišel do Mladé Boleslavi v létě z Příbrami, že byl na hřišti jen do počtu.

Asi jsem Smejkala vyděsil, přiznával

„Dostávali jsme hloupé a hlavně strašně laciné góly. Uznávám samozřejmě fotbalové kvality a všechny přednosti Francouzů, jenže my jim utkání ani trochu neztížili. A já už teprve ne. Přitom jsme je chtěli alespoň potrápit, což se nám vůbec nepovedlo. Proto takové rozčarování z porážky 1:4," glosoval Hruška lekci, kterou v prvním zápase třetího kvalifikačního dějství o Evropskou ligu jeho tým dostal.

Sám se pod ní podepsal. Neskutečnou minelou v nástupu do druhé půle, kdy se mělo mladoboleslavské mužstvo pokusit hrůzně se vyvíjející střetnutí ještě zachránit.

„Trenér Jarolím nás o přestávce povzbuzoval a připomínal, co od nás ve druhém poločase požaduje, jenže uběhlo pár vteřin a my všechny jeho rady a pokyny zahodili. K té chybě nemělo dojít," kál se Hruška po úletu, kterého se dopustili společně se stoperem Michalem Smejkalem a po němž skóroval Yattara do prázdné brány.

„Na Smejkala jsem zařval, ale asi až moc, takže se zřejmě vyděsil. A ještě jsem se na něho nacpal, takže o míč, který by určitě odkopnul stranou, jsme přišli a třetí branku soupeři doslova darovali," vyčítal si brankař Hruška chybu, kterou udělal a po níž bylo střetnutí definitivně rozhodnuto.

Uznal, že si skandování zasloužil

Vyčítali mu ji i fanoušci, takže začali skandovat jméno jeho předchůdce mezi mladoboleslavskými tyčemi Millera a dožadovat se, aby trenér Jarolím gólmany vystřídal.

„Samozřejmě že jsem fanoušky slyšel. Jsme v Čechách a tady to tak prostě funguje," nepopíral Hruška, že nespokojenost publika vnímal a skandování diváků slyšel.

„Ale nic z toho mě nerozhodilo. Zvláště, když jsem si reakci diváků zasloužil. Na pohárový zápas s Lyonem jsem se hrozně těšil, ale takhle jsem si ho v žádném případě nepředstavoval. Hrozně krutá zkušenost," přiznával, že se po závěrečném hvizdu cítil bídně. „Aby ne, když ze tří střel na bránu dostanu čtyři góly. A až se na ně podívám na videu, na každém z nich něco najdu."

Po jednoznačném výsledku prvního utkání není Hruška tak naivní, aby snad doufal, že odveta příští čtvrtek ve Francii ponechává Mladé Boleslavi třeba jen krapet nadějí.

„Nechtěl bych, aby má slova zněla poraženecky, ale postup je ztracený. Lyon je tak kvalitním mužstvem, že si cestu dál doma pohlídá. Pro nás se teď stane prioritou liga a nedělní střetnutí s Duklou, v němž budeme chtít potvrdit tři body, které jsme přivezli před týdnem z Jihlavy," netajil mladoboleslavský gólman Aleš Hruška, že po lekci od Lyonu se musí on i celý tým honem rychle vrátit z evropské scény do domácí reality.

Reklama

Související témata: