Hlavní obsah

Odvetu s Astrou musíme odjezdit, nabádá liberecký Ďubek

Liberec

Loňskou spanilou jízdu fotbalistů Slovanu Liberec od předkol až do jarního play off Evropské ligy slovenský záložník Tomáš Ďubek nezažil. Po svém letním příchodu z Ružomberoku na sever Čech ale už stihl vítěznou dvojzápasovou bitvu s Košicemi, dvě kola české ligy i první pohárový duel na rumunské půdě s porážkou 0:3! A společně se spoluhráči se vynasnaží, aby čtvrteční odveta s FC Astra Giurgiu nebyla posledním libereckým vystoupením v tomto ročníku evropských pohárových soutěží.

Foto: Appeltauer Liberec/Jaroslav Slovan FC, ČTK

Seidu Yahya (vlevo) z Giurgiu a útočník Slovanu Tomáš Ďubek v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy.

Článek

Na české klubové scéně jste i ve svých sedmadvaceti letech takříkajíc nováčkem. Jak hodnotíte dosavadní výsledky Slovanu v Synot lize?

Po pohárovém postupu přes Košice jsme se bohužel ještě nedočkali vítězství. Dvě remízy nemohu brát pozitivně. Vždyť v Českých Budějovicích jsme vedli a místo výhry jsme jen remizovali. A s Příbramí jsme doma ztratili dva body. Mrzí mě to i z toho důvodu, že jsem měl slibnou gólovou šanci, kterou jsem nedotáhl. Nevyšly nám ani centry před branku.

Jak na vás zatím působí česká nejvyšší soutěž?

Po dvou kolech je brzy na nějaké soudy. Mám respekt před každým soupeřem, protože na začátku sezóny disponují fyzickými silami. Budějovice i Příbram bojovaly. Škoda, že jsme nezvítězili, jelikož úspěšný ligový výsledek by nám třeba dodal větší herní pohodu pro pohárovou odvetu s rumunským celkem.

Jistě se pečlivě připravujete na čtvrteční souboj s FC Astra?

Vycházíme z toho, že jsme v Rumunsku inkasovali tři góly. Je to složitá výchozí pozice. Ale fotbal je nevyzpytatelný, a když nám dal soupeř doma tři branky, tak proč by se nemohlo něco podobného povést i nám? S tím půjdeme do odvety. Musíme ji doslova odjezdit od první do poslední minuty.

Takže si nepřipouštíte odevzdanost?

Určitě ne. Pokud bude existovat i jen několikaprocentní naděje na prodloužení zápasu a případný zvrat ve vývoji série, budeme se rvát o postup.

Reklama

Související témata: