Hlavní obsah

Rumuni mají vítr z Horvátha, srovnávají ho s Mutuem. Bojí se, že jim uteču, smál se záložník

Plzeň

Z Rumunska si přivezla solidní výsledek (1:1), plzeňské Viktorii stačí k postupu do play off i bezbranková remíza. Žádné taktické manévry se však ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy s rumunskou Ploještí ze strany Západočechů dít nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ze záložníka Pavla Horvátha mají hráči rumunského celku obavy.

Článek

„Cítíme se na postup, uvidíme, jaký výsledek nás k tomu dovede. Chceme vyhrát, aby nebylo drama. Čekat, že dostaneme v poslední minutě gól, to by nebylo dobrý. Vyčkávat tedy rozhodně nebudeme," podotkl kapitán Pavel Horváth.

„Ofenzivní kvalita Ploješti je obrovská, máme ji však dobře přečtenou. Bude záležet na naší obraně, jak se s tím popere, abychom neudělali zbytečnou chybu. Určitě budeme chtít skórovat, Ploješť musí dát gól. Já očekávám velice kvalitní utkání," doplnil trenér Dušan Uhrin.

Uhrin spoléhá na podporu fanoušků

Plzeň se po rozpačitém startu do sezóny zvedá, po zlepšeném výkonu v Ploješti smetla o víkendu doma ambiciózní Jablonec (3:1). Rumuni však také nezaháleli, porazili v tamní soutěži Botosani 4:1. „Pro soupeře je to jistě povzbuzující, ale teď to bude jiné. Hraje venku, my budeme mít velkou podporu fanoušků," uvádí Uhrin, který si lehce vystřelil z rumunského novináře, jenž se ho zeptal, zda plánuje změny v sestavě oproti vítěznému duelu s Jabloncem. „Změny možná budou. Asi tak pět, šest," zažertoval kouč.

Jisté je, že do sestavy se vrátí Horváth, kterého Uhrin proti Jablonci šetřil. Právě z něj mají Rumuni „vítr", trenér Petrolulu Lucescu byl překvapen, jak výborně v úvodním utkání zahrál. Tamní média Horvátha dokonce přirovnávají k rumunské ikoně, největší hvězdě Ploješti, útočníku Adrianovi Mutu, a spekulují, že by na něj mohl soupeř nasadil osobního strážce.

„Asi se bojí, že jim uteču," žertoval Horváth. „Ale jestli mě budou hlídat, to je spíš otázka pro trenéra Ploješti. Srovnání s Mutuem je pro sice hezké, nikoli však podstatné. Hraju pokaždé pro mužstvo, i kdyby se mi hra nedařila, jsem připraven odevzdat všechno, co ve mně je. Věřím, že budeme úspěšní," pronesl Horváth.

Odveta s Ploještí má výkop ve čtvrtek ve 20 hodin, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž z utkání budete moci sledovat na Sport.cz.

Postoupí Plzeň přes rumunskou Ploješť do play off Evropské ligy?
Ano
91,9 %
Ne
8,1 %
Celkem hlasovalo 4019 čtenářů.

Reklama

Související témata: