Hlavní obsah

Středočeši chtějí na půdě Lyonu posílit pošramocené sebevědomí

Po výprasku od Lyonu v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy museli fotbalisté Mladé Boleslavi před cestou k odvetě překousnout i prohru s pražskou Duklou, která jim na sebevědomí před čtvrteční bitvou ve Francii rozhodně nepřidala. V odvetě pohárové bitvy si po domácí prohře 1:4 nedělají iluze, že by naděje na postup žila. Každopádně sní o výsledku, který bude znamenat impuls pro pošramocené sebevědomí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský kouč Karel Jarolím.

Článek

Svěřenci trenéra Karla Jarolíma ani v nejodvážnějších snech nemyslí na postup. Český tým navíc na hřišti v Lyonu nikdy nedokázal vyhrát a k tomu pátý tým loňského ročníku francouzské ligy v posledních sto utkáních prohrál jen třikrát rozdílem, který by Mladé Boleslavi zaručil alespoň prodloužení. Nikdy však doma.

„Jednou to musí být poprvé," usmál se Karel Jarolím před odvetou. „Ale vážně. Mluvit o zázraku by bylo hodně odvážně. Hlavně musíme být odvážnější, hlavně v ofenzivě. A vyvarovat se fatálních chyb, za které platíme," posteskl si Jarolím. „Lyonu jsme góly doslova darovali. A Dukle v lize zrovna tak," zlobil se trenér Středočechů.

Plán pro čtvrteční odvetu je tedy prostý. „Výsledek z Lyonu se zcela nepochybně promítne do našeho nedělního utkání v Hradci Králové. Naším hlavním cílem tedy je nabudit sebevědomí a psychiku pro zbytek sezóny. Uhrát příznivý výsledek s tak kvalitním soupeřem by bylo pro další vývoj podzimu dobré," přemítal Jarolím.

Kdo nastoupí v bráně, ještě neví

Do Lyonu nebral hráče, kteří nejsou stoprocentně fit. „Je lepší, když se připraví na ligu," pronesl na adresu Wágnera, Lalkoviče, Kysely, Zahustela či Sivriče. A řešil otázku, zda sáhnout k rošádě mezi tyčemi, kde dosud preferoval nejistého Hrušku. „Nejde o snadné rozhodnutí," přiznal, že mu vrtá hlavou, zda letní posilu vyšoupnout ze sestavy.

Proti všem předpokladům bude naopak k dispozici útočník Michal Ďuriš. Letní posila z Plzně žila stejně jaké celý klub v přesvědčení, že kvůli žlutým kartám v předešlých zápasech do Francie nepoletí. K úžasu spoluhráčů však při středečním odletu nechyběl.

Ďuriš byl napomínán poprvé při domácím duelu 2. předkola proti Brijegu, podruhé v úvodním utkání 3. předkola s Lyonem. Automaticky počítal se zastavením činnosti. „Vypadalo to, že nebude k dispozici," říkal trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

„Ale na seznamu hráčů se zastavenou činností, který přišel od UEFA, Ďuriš nefiguroval. Náš sportovní sekretář ještě vše v úterý večer ověřil a dvanáct hodin před odletem jsme Michala dodatečně zařadili do nominace," vysvětloval Jiří Koros, tiskový mluvčí Středočechů.

Reklama

Související témata: