Hlavní obsah

Pohárové rozčarování. Končí Plzeň, zázrak v podání Liberce či Boleslavi se nekonal

Praha
Aktualizováno

Velké rozčarování! Po Spartě v Lize mistrů ani Plzeň v Evropské lize přes slibný výsledek z prvního utkání na postup nedosáhla. Západočeši doma padli s Petrolulelm Ploješť 1:4. Nadějná remíza 1:1 z půdy soupeře byla jen vějičkou, rumunský soupeř rázně zametl s plzeňskými šancemi. A další dva čeští zástupci v EL se na zázračný obrat nezmohli. Liberec dnes jako první vstoupil do odvet s dalším rumunským klubem Astra Giurgiu. Na jeho hřišti před týdnem podlehl jasně 0:3 a padl i doma, a to 2:3. Mladá Boleslav, která v prvním souboji doma s Lyonem prohrála 1:4, v odvetě padla 1:2. Jediným českým zástupcem v Evropě zůstává Sparta. Bude hrát další kvalifikační kolo EL.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský záložník Daniel Kolář (vpravo) a Gerson z Ploješťi v odvetě 3. předkola EL.

Článek
Fotogalerie

Plzeň mohla reálně pomýšlet na postup. Stačila jí jakákoli výhra či remíza 0:0. Ale nakonec Viktorii potkal nejhorší pohárový výsledek od roku 2010, po třech letech bude chybět v hlavní fázi některé ze soutěží. A český fotbal tak v součtu se sparťanskou ostudou v Malmö zažívá nebývalý pohárový propadák.

Evropská fotbalová liga - odvety 3. předkola
Slovan Liberec - Astra Giurgiu 2:3
Branky: 45. Šural, 45.+3 Obročník - 37. Enache, 83. Rus, 89. Bukari. První zápas 0:3, postupuje Astra
Viktoria Plzeň - Petrolul Ploješť 1:4
Branky: 40. Pilař - 20. Teixeira, 38. Mutu, 43. de Lucas, 69. Tamuz. První zápas 1:1, postupuje Ploješť
Olympique Lyon - Mladá Boleslav 2:1
Branka: 58. Lacazette, 89. N´Jie - 71. Milla z pen. První zápas 4:1, postupuje Lyon
Další výsledky odvet najdete zde

Ploješť po gólu Teixeiry a parádě Mutua vedla v Plzni o dva góly, ale Pilař korigoval. De Lucas vzápětí hostům zařídil znovu dvoubrankový náskok a po pauze zvyšoval Tamuz. Krátce před tím Viktorii sudí upřel penaltu, když Hubník zasáhl soupeře v pokutovém území míčem do ruky ...

Liberecký Slovan v minulé sezóně Evropské ligy došel až do jarních vyřazovacích bojů, teď však končí záhy.  Ve 37. minutě otevřel skóre Enache, Šural ale v závěru poločasu vyrovnal a po něm druhý liberecký gól přidal Obročník. Domácí museli k postupu dát ještě tři branky, místo toho však šance zahazovali a nakonec inkasovali: vyrovnával Rus a Ghaňan Bukari strhl vedení na stranu Astry.

Fotbalisté Mladé Boleslavi po domácím debaklu 1:4 odešli poraženi i z lyonského trávníku. O lichotivou remízu přišli pár desítek sekund před koncem. Podobně jako Liberečtí v součtu obou duelů prohráli 2:6...

Reklama

Související témata: