Hlavní obsah

Těžko teď Liberec nabízí nějakou přednost. Defenzíva je slabinou, ani gólů moc nedává

Liberec

Mohou jen vzpomínat. Zatímco v minulé sezoně dokráčeli až do jarního play off Evropské ligy, tentokrát fotbalisté Liberce skončili ve 3. předkole. „Košice jsme vyřadili s celkovým skóre 4:0. Nezvládli jsme bohužel první zápas v Giurgiu. Dá se však říci, že jsme předkola opustili se ctí,“ hodnotil vyřazení Martin Frýdek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný Josef Šural z Liberce při nevydařené odvetě s Astrou Giurgiu.

Článek
Fotogalerie

„Kdybychom první zápas neprohráli 0:3, tak bychom asi odvetu dovedli do zdárného konce. Jenže ani vedení 2:1 nestačilo, museli jsme útočit dál. A soupeř měl útočníky, kteří jsou rychlostně někde jinde. Utečou, a šance vyřeší," přidával po odvetné porážce 2:3 Josef Šural.

Slovan má proti začátku minulé sezóny prakticky úplně nový tým. „Největší rozdíl asi je, že loni jsme byli pohromadě delší čas. Teď je to hodně narychlo, postupně se sehráváme. Ale přišli kvalitní hráči, jen potřebujeme trochu času," srovnává Šural. „Nejsou tu Kováč, Kovář, Rybalka a další. To by bylo na každém mužstvu znát. Třeba Kovi byl lídr, výborný kluk do kabiny. Ale už tady prostě není, takže se nemůžeme stále jen vymlouvat, že nám chybí," přidával se Frýdek.

Slovan zatím příliš často inkasuje. „Ano, defenzíva je asi slabinou, ale podílí se na ní celý tým. Ani gólů zatím moc nedáváme, takže mě ani nenapadá, co je teď naše přednost," přiznával Šural na rovinu.

Domácí ligu zahájil Slovan dvěma remízami, takže v neděli bude na Slavii chytat rychlík, který mu ujíždí. „Odvetu s Giurgiu jsme odmakali na 150 procent, od toho se můžeme odrazit. Teď se musíme soustředit na ligu a hrát v ní jako ve druhém poločase. Jen tak můžeme všechno dohonit," uvědomoval si Frýdek.

Reklama