Hlavní obsah

Slušná slova hledali Plzeňáci marně. Aby ne, když po rumunské lekci budou po třech letech v pohárové Evropě chybět

Plzeň
Aktualizováno

Marně hledal slova. Slušná, to se ví. Pochopitelně zbytečně, takže ze sebe jen vychrlil: „Jsem nasraný. Na sebe. A celý mančaft je na tom stejně,“ vypadlo z plzeňského Daniela Koláře hned poté, co se pohárová odveta s rumunskou mezinárodní legií proměnila v truchlivý pohřeb.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Dušan Uhrin po utkání 3. předkola Evropské ligy s Ploještí.

Článek
Fotogalerie

„Čtyři branky jsme doma v evropských pohárech nikdy nedostali, to je důvod, proč končíme. A to jsme přitom šli do zápasu s tím, že nesmíme inkasovat. Jenže soupeř si za půli vytvořil tři šance a dal tři góly," krčil bezmocně rameny Kolář.

Samo sebou rozčarovaný z toho, že cesta jeho Plzně pohárovou Evropou skončila, jen co do ní Viktoria vstoupila. Po pouhých dvou kvalifikačních zápasech. „Žádného velkého evropského soupeře sem už letos nepřivedeme," bylo mu truchlivě na duši i mysli.

Bonus bude scházet, povzdechl si kapitán

„Po třech letech v řadě budeme chybět v pohárové Evropě, což mrzí, neboť jde o zápasy, které jsou bonusem a budou nám scházet. Našim fanouškům také," povzdechl si kapitán Pavel Horváth.

„Nebyli jsme horší o tři góly, jenže soupeř nám ukázal, jak se proměňují šance. Zatímco on skóroval prakticky ze všech šancí, my jich měli stejně jako on a branku jsme dali jen jednu," glosoval partii na rozloučenou s Evropou.

„Všechny góly jsme inkasovali po vlastních chybách, což se nám nestalo poprvé," připomněl Horváth neustále se opakující problémy v defenzívě.

Uhrin dny příští neřeší

„Je jich moc. Už jsme je řešili, ale budeme se jimi muset zabývat znovu," povzdechl si trenér Dušan Uhrin.

"Udělali jsme zásadní chybu při standardní situaci, po níž jsme inkasovali první branku, druhou jsme dostali z dálky. Hráli jsme naivně, pořád jsme museli něco dohánět. A třetí gól byl zřejmě rozhodující."

Stejně jako jeho svěřenci, i Uhrin podotkl, že podstatný rozdíl byl i ve využívání šancí. „My nebyli produktivní vůbec, zatímco útočníci soupeře byli mimořádně úspěšní."

„Ale my být museli, po domácí remíze 1:1 nám nezbývalo nic jiného, než skórovat v odvetě. Pomohl nám hodně důležitý první gól, po němž už bylo všechno snazší. A po poločase, kdy jsme vedli 3:1, bylo jasné, že soupeř bude výsledek těžko otáčet," hlásil trenér Rumunů Razvan Lucescu.

Pochopitelně navýsost spokojený. „Aby ne, když Plzeň má v evropských pohárech velké zkušenosti, které nám schází. Přitom jsme ji dokázali vyřadit," připomínal Lucescu.

Právě vyřazení hned v kvalifikaci by mohl trenér Dušan Uhrin pocítit. Vedení Viktorie už těžko překousávalo loňskou sezónu, kterou mužstvo končilo bez zisku trofeje, teď vyhořelo i v Evropě.

"To není otázka pro mě," reagoval plzeňský kouč bezprostředně po zápas na dotaz, zda snad nemá obavy o svou dalším plzeňskou budoucnost.

Reklama

Související témata: