Hlavní obsah

Chybělo nám štěstí, k němu mám teď daleko, posteskl si boleslavský Hruška. Třináctku si ale nechá

Lyon

Scházelo něco přes minutu základní hrací doby a Aleš Hruška by v Lyonu vychytal fotbalistům Mladé Boleslavi cennou remízu. Osmadvacetiletému brankáři prý k chycení střely Clintona N'Jieho v závěru odvety 3. předkola Evropské ligy (1:2) víc než pár centimetrů chybělo štěstí, na které v poslední době marně čeká.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Aleš Hruška

Článek

Nová boleslavská jednička kvůli svým chybám z posledních dvou domácích duelů s Lyonem (1:4) a v lize s Duklou (0:1) dlouho nevěděla, zda bude ve Francii zase chytat. Kouč Karel Jarolím totiž uvažoval i o dalších dvou gólmanech Janu Šedovi a Miroslavu Millerovi a rozhodl se až v den zápasu.

"Po Dukle bylo každému jasné, že to trenér nemůže nechat bez nějakého přehlédnutí a určitě o tom přemýšlel. Upozornil nás, že se rozhodne na poslední chvíli. To je jeho právo a myslím, že to byla jasně daná situace, kterou jsem si zavinil sám," řekl Hruška novinářům v Lyonu.

Mladá Boleslav si po úvodní porážce 1:4 chtěla na Stade de Gerland spravit reputaci a málem dosáhla cenné remízy. V 89. minutě však Hrušku po brejku prostřelil střídající útočník N'Jie. "Snažil jsem se ho co nejdéle ustát, ale pak jsem to nestihl na zem a propadlo mi to pod rukou, nebo jsem tam nebyl včas, jak bylo potřeba," dumal Hruška.

"Myslím, že mi chybělo trochu štěstí, které v poslední době mám bohužel hodně daleko," konstatoval gólman, jenž však kvůli tomu číslo 13 na dresu měnit nebude. "Já si nemyslím, že je to v čísle. Nejsem pověrčivý. Bohužel se to hraje nohama, v mém případě i rukama a to s číslem nemá nic společného," uvažoval odchovanec Sparty.

Podle něj Lyon odvetu s vědomím komfortního náskoku nevypustil. "My jsme se doma neměli čeho chytit, tam nás trefili ze všeho, co jsme jim umožnili. Tady jsme přežili v prvním poločase dvě šance ze strany, kdy jim to o krok nevyšlo. To se vám pak hraje líp. Také mají před ligou a neměli právo to podcenit," řekl Hruška v Lyonu.

Překvapilo ho, že jeho dvacetiletý francouzský spoluhráč Florian Milla vyrovnal na průběžných 1:1 z penalty suverénním obloučkem ve stylu Antonína Panenky. "Je doma, tak se chtěl ukázat, aby se tady na něj nezapomnělo. Docela mě překvapil, protože jsem ho snad penaltu ještě kopat neviděl," dodal Hruška.

Reklama

Související témata: