Hlavní obsah

Trenér Uhrin svou plzeňskou budoucnost neřeší. To není otázka pro mě, pravil po vyřazení lakonicky

Plzeň

Svou další budoucnost na plzeňské lavičce neřešil a ani po čtvrtečním vyřazení v kvalifikaci o Evropskou ligu neřeší. „To není otázka pro mě,“ pravil lakonicky kouč Dušan Uhrin poté, co jeho tým schytal výprask od rumunské cizinecké legie a po třech letech si na evropské pohárové scéně nezahraje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík (vlevo) a trenér Dušan Uhrin před utkáním 3. předkola Evropské ligy s Ploještí. Je koučova pozice po vyřazení ohrožena?

Článek
Fotogalerie

Z pohárové Evropy jste vypadli dřív, než jste do ní vstoupili, přitom hráčský kádr máte široký a koncipovaný tak, aby zvládl minimálně dvě soutěže naráz. Můžete se to na něm projevit? Nedojde teď k výprodeji a exodu fotbalistů z Plzně?

Nemyslím, že bychom měli kádr zase až tak široký, aby k něčemu podobnému došlo.

Budete o tom rozhodovat vy? Nemyslíte, že by předčasné vyřazení mohlo mít vliv na vaši další budoucnost v plzeňském klubu?

To není otázka pro mě.

Ale vždyť chyby, po nichž ztrácíte body v domácí lize a teď jste jejich přičiněním opustili i pohárovou Evropu, se v jednom kuse opakují. A to jste je přitom řešili a údajně si všechno vyříkali. Dá se s nimi ještě vůbec něco dělat? Dokážete najít řešení?

Vždy se dá něco dělat. Naposledy proti Jablonci už ke zlepšení došlo, i když jedné chyby jsme se i tak dopustili. A proti Ploješti jsme jich vyrobili tolik, že nás soupeř nemilosrdně trestal. Za každou, která přišla. Nejdříve si ale musím utkání důkladně vyhodnotit a podívat se, kdo se chyb dopustil, a teprve pak budu vyvozovat důsledky.

Vyvodíte důsledky i z toho, jak sterilní a pramálo nebezpeční jste v koncovce?

To je náš druhý problém. Třeba právě v pohárové odvetě jsme nebyli herně horší než soupeř, ale postrádáme důraz v šestnáctce a neproměňujeme šance, které si připravíme.

A potom hráči reagují na vývoj střetnutí nervózně a podrážděně...

Dít by se to nemělo a nemá, protože hráči se musí koncentrovat jen na zápas. I inkriminované situace si rozeberu a uvidím, zda a jaké důsledky to bude mít.

Dokážete vysvětlit, proč šel váš tým ve srovnání s jarem, kdy byl schopen vyřadit z Evropské ligy Doněck a v osmifinálové odvetě porazit Lyon, s výkonností tak dolů? Vždyť posily vám vedení přivedlo a kádr máte širší, než jakým jste měl. A přesto takový pokles...

Příprava byla krátká, reprezentanti se do ní zapojili pozdě, delší dobu trvalo, než jsme vychytali všechny problémy a chyby. To vše se do naší výkonnosti promítá.

Jenže příprava je za vámi, dvě ligová kola a dva pohárové zápasy rovněž, takže spousta času už utekla...

Nepopírám, měli bychom být už rozehraní natolik, abychom opakující se chyby nedělali.

Konfrontace mezi českým a rumunským fotbalem, v němž jste ostatně v minulosti také působil, dopadla ve třetím kvalifikačním předkole žalostně. Liberec vypadl, vy rovněž... Je skutečně rozdíl jen ve finančních možnostech klubu v obou zemích? V tom, že si třeba Ploješť může dovolit angažovat tolik cizinců, že v její základní sestavě figurují jen dva rumunští hráči?

Nebudu hodnotit účinkování Liberce, ale v našem případě nešlo o rozdíl daný finančními možnostmi. Herně jsme nebyli horší než soupeř, příčina byla v tom, že protivník trestal naše individuální chyby, zatímco my těch jeho využít nedovedli. Hráli jsme nezodpovědně, dopouštěli se hrubých chyb, porazili jsme se sami. A za vyřazení si můžeme také sami.

Vydrží trenér Dušan Uhrin na plzeňské lavičce?
Skončí ještě v průběhu podzimu
75,4 %
Po podzimu skončí
3,5 %
Vedení klubu ho podrží a on bude pokračovat
21,1 %
Celkem hlasovalo 7634 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 45. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články